Nyheter

Återremitterar slutredovisningarna

Nyheter Kommunstyrelsens beslutade vid senaste sammanträdet att återremittera samtliga slutredovisningar på byggprojekten som ”gick över styr”

Bullerbyn, Hjortsjöskolan, Fågelforsskolan, Stjärnfabriken, Åviken, Arbetsmarknadsenheten och tillagningskök. Ett antal projekt har synats extra och dessa kommer nu att återremitteras till tekniska nämnden.

– Vi resonerar som så att det fattas en del uppgifter för att slutredovisningar ska upp till kommunfullmäktige. Vi gör en återremiss på samtliga. Det behövs presenteras tydligare och vi i kommunstyrelsen ska inte peta i detta här utan tekniska nämnden är ansvariga för arbetet. Det här är det svåraste vi har gjort, men diskussionen har varit bra och vi lär oss för framtida projekt, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

– Arbetsutskottet i kommunstyrelsen har även skickat med några synpunkter när det gäller Bullerbyn och Arbetsmarknadsenheten, kommenterar Kenth Williamsson (S).

Här finns artikeln från februari när vi berättade om kommunens projekt som blev dyrare

Taggar

Dela


2 reaktioner på Återremitterar slutredovisningarna

Jag vidhåller fortfarande att Vaggeryds kommun växer snabbare än kvalifikationer och möjlighet att under rådande förhållande få ett fullständigt gott resultat av kommunens behov under nuvarande snabba utveckling.
Vad som nu krävs är en snar förändring !
Om man tänker fortsätta bygga ut måste man söka en partner som är villig att ta sig an vår kommun.

Ett byggprojekt kan ”gå över styr”, om det är flera beror det på okunskap och systemfel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *