Nyheter

Avslag för musikundervisning på skoltid

Nyheter Ett förslag inlämnades till kommunfullmäktige i januari där medborgaren önskade att kommunen ska återgå till att bedriva kulturskoleverksamhet under ordinarie skoltid. Det blev ett avslag hos barn- och utbildningsnämnden. 

Marijo Corkovic (S) är ordförande för barn- och utbildningsnämnden och är som övriga politiker inriktade på att kämpa med skolresultat och att få elever som lämnar kommunens skolor med godkända betyg. Att spela gitarr på, en kanske planerad mattelektion, var Corkovic inte inpressad av. 

– Vi lämnar ett avslag på detta. Vi har inte råd med att ge ledigt för att eleverna ska spela instrument på ordinarie och schemalagd skoltid. Kulturchefen kan be rektorn om elevens ledighet. Det här är ingen politisk fråga. Proffsen på plats ska bestämma om detta är möjligt. Det kanske kan vara lättare med kulturskolans undervisning om man besöker klassrummet istället. Vi säger att en musiklektion är 20 minuter, eleven tar sig från Sörgårdsskolan till Fågelforsskolan. Då räcker inte 20 minuter. Eleven borde vara borta nästan en timma från sin ordinarie undervisning. Det är upp till varje respektive rektor att bevilja ledighet, tycker vi. 

Nämndens svar lämnas nu vidare till kommunstyrelsen och innan vidare handläggning och beslut görs där ska kultur- och fritidsnämnden också besvara remissen. 

Arkivbild Kulturskolan från 2018

Taggar

Dela


Läs mer

Nej till kulturskola på skoltid

1 reaktion på Avslag för musikundervisning på skoltid

Vanlig musikundervisning bedrivs av skolan. Annan undervisning är väl en självklar egenvalda fritidsintresse så som att utöva dans, gymnastisk eller fotboll med mera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *