Nyheter

Avtalet med terminalen går ut 2025

Nyheter Vid kommunstyrelsens arbetsutskott prioriteras nu arbetet med att förbereda kommande avtal vid Båramoterminalen.

Arkivbild

Kommunledningskontoret prioriterar nu arbetet när det gäller avtal för Båramoterminalen. En jurist kommer att se över förutsättningarna i avtalet som tidsperspektiv och för att säkerställa att avtalet fullföljs.

– Det är en lång resa som började 2009 och slutdatumet är om fyra år. Vi måste förbereda oss på vad som händer när avtalet går ut. Det ställningstagande vi tagit är att vi måste vara noggranna och att det ska vara rätt juridiskt. I och med att vi har fått stöd från EU så vill det till att vi hanterar det här rätt. Vi lämnar det här till kommunledningskontoret där vi ska förtydliga vad det kommunala ansvaret är. Här finns kommunala pengar som är nedlagda i området, berättar kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M) 

Kenth Williamsson (S) kommenterar ärendet med att ”det är viktigt att vi tänker oss för så att verksamheten kan fortsätta utvecklas och det här är ett strategiskt beslut”.

Fotnot: I augusti 2017 önskade PGF förlänga sitt arrendeavtal med kommunen till år 2050, vilket kommunen sa nej till just då. Artikeln finns att läsa här.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *