Nyheter

Besviken över kökets uteblivna funktion

Nyheter Att köket i nya Mejeriet inte är byggt som det var tänkt fick Ulf Abrahamsson (C) att lyfta frågan vid tidigare kommunstyrelsens arbetsutskott. I onsdags berättade socialförvaltningen för ledande politiker att man klarar uppdraget med att laga portionsmaten i Sörgårdens kök

– Vår roll är att se till att kommunfullmäktiges beslut verkställs. Köket i Mejeriet har inte verkställts som vi bestämde från början. Men socialförvaltningen klarar sitt uppdrag genom att laga maten på Sörgården och förvaltningen känner sig tillfreds. Det är inte riktigt okej när vi från början hade en annan inriktning. Vi fick samma information som socialnämnden fick och, visst, det är en speciell teknik att göra mat för en hel vecka, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Som Mejeriets kök fungerar nu så går det inte att göra maten där. Det är förvånansvärt att vi hamnade där. Jag är besviken såklart. Avtalet med matleveransen från Stockholm gick ut första oktober. Kapaciteten på Sörgården är 150 portioner, eller kanske mer, och det fungerar bra. Men det är inte det vi har beställt. Det skulle kosta massor att bygga om köket på Mejeriet. Vi har andra byggnadsfrågor som just nu är viktigare. Socialförvaltningen är nöjd och de äldre är nöjda, så det blir väl bra, menar Gert Jonsson (M).

Slutredovisningen går snart upp i kommunfullmäktige så mer politik lär det diskuteras…

Kenth Williamsson (S) menar:
– Från vår sida har vi inget problem med var de tillverkar, men det är såklart ett bättre alternativ när man kan göra det på hemmaplan. Att man inte lyckats lösa det här är på Mejeriet är märkligt. Jag skulle tro att matlagningen på Sörgården är den bästa ekonomiska, annars riskerar kostnaderna att öka kraftigt om vi ska bygga om på Mejeriet. Jag är lite förvånad över att det gick att lösa så smidigt på Sörgården, den uppfattningen hade jag inte tidigare.

Den 8 september berättade vi att köket var för litet, finns att läsa här 

24 september blev matlagningen på Sörgården, finns att läsa här  

Arkivfoto: Mejeriet

Taggar

18 reaktioner på Besviken över kökets uteblivna funktion

Trots att misstagen i artikel ovan är skrämmande så uppger ytterst ansvarig att han är nöjd ändå. Det visar tyvärr var ribban ligger i kommunen.

Att bygga en fullskalig restaurang för att producera mat till 20 särskilt boende och 5 lss-boende är ett bedrägeri mot oss skattebetalare!

Vi kommer ihåg den kritik som framfördes av många av de fina krögare som finns i Skillingaryd mot den kommunala restaurangen. Resultat: Rn restaurang nedlagd och en till salu!

Hur länge ska detta styre slippa ansvar för sina handlingar. Detta är en såpa som hör hemma i uppdrag granskning.

Finns det verkligen ingen som kan ta tag i detta,och ta kontakt med Uppdrag Granskning??
Hur länge ska detta vansinne få hålla på?

Vad ska man säga?Gubbarna på kommunen känner sig nöjda. Står det ett kök på Mejeriet som inte kan tillgodo se behovet,men gubbarna är nöjda ändå. Helt sjukt.

Det verkar som de gamla köken är de bästa trots allt eller i alla fall tillräckligt bra när det nya strular. Maten är god för svärmor får utskick nu och i och med att hon inte åt den på grund av sjukdom så testade vi den istället för att slänga. Mycket märkligt att det mesta av byggena blir dyrare eller fel av det som byggs i kommunens regi.

Vad är det för speciell teknik ,att laga mat sju dagar i veckan,det är väl större grytor som behövs,och viljan att tillhanda hålla dessa av de styrande?

Minnet är kort, var det inte så att denna restaurang skulle driftas av en privat aktör och den är byggd efter det….det kan ju vara så att SOC inte kan modern teknik och hur man lagar mat rationellt.
Kan Inte SOC laga maten i det nya köket så kanske man borde se över personal/utbildning.

Det blir bra med att Sörgårdens kök fortsätter med att laga mat till de äldre som bor hemma och önskar den tjänsten. Köket på Nya Mejeriet får fullt upp ändå då det till förutom de boende där även skall vara öppet för de som bor i trygghetsboendet. Vidare har jag förstått att de som bor i Vsbo lägenheterna bakom Mejeriet samt i Tryggshetsboendet på södra Vägen också kan äta där. Sörgården är ett bra äldreboende som borde användas mer.

Bra att behov täcks av Sörgårdens kök, men att köket var för litet och felbyggt konstaterades tidigt i våras av personalen som skulle jobba där. Dock så var bygget mer eller mindre klart utan konsultation av personalen (extern konsult ritade detta lilla kök). Så då var det försent att åtgärda. Sedan att en politiker är nöjd oavsett om det är helt fel är inget ovanligt (att ställa någon ansvarig är inte direkt vanligt inom politik).

Har ni inte kommuninvånare förstått vad som försiggår i kommunhuset med klövern? Det började med kommunhuset och har inte slutat ännu. Det är ju val snart så då finns ju alternativa partier som Skillingaryds väl så slipper vi de tomtarna. Vi kan ju även flytta kommunhuset till Vaggeryd

Är det bara för boende i Skillingaryd? Då räcker det till att laga ytterligare mat landet 7 dagar i veckan.

”– Från vår sida har vi inget problem med var de tillverkar, ”

Skillingaryd, Stockholm, Gällivare
inga problem….

Goddag yxskaft!

Kan någon förklara kortfattat vad felet är. Är köket byggt korrekt efter ritning? I sådant fall så är det väl den som gjorde ritningen som får åtgärda felet då det visade sig vara fel på ritningen. Eller har byggaren inte följt ritningen? I sådant fall får väl byggaren åtgärda felet. Eller finns det fler alternativ?

Måste vara dags att ta ansvar någon gång – verkar inte finns någon som som vet vad det betyder.
Regel i alla projekt är ju följ upp, följ up,p följ upp tills allt är klart. Det är ju helt nödvändigt i allt man gör. Enda sättet att det blir som man har bestämt.
Prova så ska ni se att det funkar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *