Nyheter

Nya köket för litet – portionsmåltiderna flyttas

Nyheter Portionsmåltiderna som ska göras, och paketeras, i Mejeriets nya kök har fått avbrytas.

Arkivfoto

Avhämtning av matlådor kan inte göras från det nya tillagningsköket i Mejeriet då detta är för litet. Flytten av matlådor och distributionen utgår nu från Sörgårdens kök, dit maskinerna som paketerar matlådorna har flyttats.

– Diskussionerna har pågått sedan i början av sommaren. Olika bilder om arbetsförutsättningar för kökspersonalen förekommer mellan kökskonstruktör och arbetsgivare. Det finns ett beslut av kommunfullmäktige att måltidsportionerna ska ske i Mejeriets kök. Förslag har muntligt påpekats av förvaltningen att Sörgården är ett bra alternativ för personalens förutsättningar. En utredning har begärts där förvaltningen ska beskriva vad som kan göras för att genomförande ska ske på Mejeriet som beslutet säger, menar Lotta Damberg, socialchef.

Taggar

Dela


12 reaktioner på Nya köket för litet – portionsmåltiderna flyttas

Positiva Vaggeryd/Skillingaryd?
Jag säger det igen, sluta klanka och för en seriös debatt i stället.
Ta reda på fakta, ni sprider bara negativa signaler med era inlägg till en kommun som andas positivt

Håller med CG Gustavsson, innan man smutskastar kommunen hela tiden vill man se båda sidor av myntet.
Dessutom att ett sådant projekt så stort skulle vara helt fri från problem kommer aldrig att ske. Vissa är självklart lättare att undvika än andra.

Det är troligen inte projektet som blev fel utan politiken. Moderaterna med sitt svansfölje velar fram och tillbaka och hoppas att allt löser sig bara det privatiseras, I många år har Vänsterpartiet och Socialdemokraterna föreslaget att det ska vara tillagning på Furugården och att laga portioner till hemtjänsten därifrån. Men se det gick inte för där hade man inte utrymme för kylförvaring av färdiga matlådor. Och sedan skulle Mejeriet drivas privat regi. Och då fanns det minsann plats för pack-maskiner. För den privata krögaren skulle tjänat kosing. När det gick om stöpet så blev köket för litet över en natt. Byt politisk ledning och behåll köken och maten i kommunens regi

”olika bilder av arbetsförutsättningarna” – jag skulle vilja höra mer om det, vem tyckte vad och vari låg åsiktsskillnaden? Jag minns bygget av Värnamo nya lasarett, där arkitekten krävde heltäckningsmattor medan den medicinska professionen förkastade den tanken. Det blev heltäckningsmattor, men efter första veckan var mattorna så besudlade att de måste rivas ut. Därav frågan. Det fanns väl en kravspecifikation för kökets funktioner.

Åh titta. En negativ SD:are, så originellt!

Självklart har stora projekt barnsjukdomar – men det kanske går att lösa smidigt?

Intressant att Frank inleder med en politisk polarisering, men betecknar byggfadäsen som barnsjukdom. Barnsjukdomar är sådant som bruka visa sig efter en tids inkörning. I detta fall handlar det om slarv, okunnighet, kalla det vad ni vill men det är definitivt ingen barnsjukdom. Det är ganska basalt när man bygger för en viss verksamhet att man dimensionerar utrymmet efter den utrustning som skall installeras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *