Nyheter

Bro till pendelparkering: ”Vi är helt utlämnade till Trafikverket”

Nyheter Motionen om hållplatser, gång- och cykelväg samt pendelparkering i Klevshult fick oanad kostnadsförslag som inte kunde godkännas…

Olof Sjöholm (C) avslutar resonemanget i kommunfullmäktiges talarstol framöver. Arkivbild

Olof Sjöholm (C) och partikollegan Jörgen Johansson lämnade in en motion till kommunfullmäktige om att bland annat genomföra byggnationer av hållplatser, pendelparkering, gång- och cykelvägar samt framförhandlar ett stopp i Klevshult för linje 500.

Nämndordförande Kenth Williamsson (S) menar:
– Vi har godkänt ett yttrande som är avslag på motionen och det var enhälligt. Linje 500 är tillfällig och motionen utgår från att man fortsätter med busslinjen. Det är regionen som ansvarig, så den ligger utanför vårt bord. Kostnaden för en bro över E4:an till tänkt pendelparkering skulle grovt uppskattat kosta 57 miljoner kronor. Vi har inte råd med så stora kostnader. Vi styr varken över bro eller buss kunde man kort sammanfatta ärendet. 

Olof Sjöholm (C), motionär och även vice ordförande i tekniska nämnden, kommenterar:
– Bussfrågan var med som ett yrkande och det är kommunstyrelsen som förhandlar om stoppet. När det gäller kostnaden för bron blir det en helt annan nivå. Vi är helt utlämnade till Trafikverket och den ekonomiska lösningen som vi hade tänkt köper inte Trafikverket då de yrkar på en separat bro. Jag har fått svar på min motion och det blir ett avslutande resonemang i kommunfullmäktige. Men håller med att vi inte kan godkänna med denna kostnaden och motionens mening faller med detta. 

LÄS MER:  Stärk pendlingen till och från Klevshult

Taggar

Dela


2 reaktioner på Bro till pendelparkering: ”Vi är helt utlämnade till Trafikverket”

Det är möjligt att busslinje 500 formellt är tillfällig men det är svårt att förstå det när man ser på hur det fungerar i praktiken.
Linjen har redan funnits i ett antal år och kommer med stor sannolikhet att fortleva ytterligare i fem till tio år. Så lång tid kommer det att ta innan planerna för järnvägen är genomförda.
Att linjen ska gå via Klevshult borde vara en självklarhet.
Jag hoppas verkligen att motionären omformulerar sin motion så att kommunen kan ta beslut att gå vidare med frågan.

Har helt missat din kommentar.
Motionen så som den är inlämnad kommer avslås men på ett vis har den redan gett resultat då det kommit en hel del uppskattande och konstruktiva förslag med anledning av den.
Hur framtida kollektivtrafik från Klevshult kommer se ut vet vi ännu inte men vi i Centern kommer inte glömma frågan.
Det viktigaste är resultat och inte exakt hur lösningen ser ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *