Nyheter

Debatt: Bygg ny simhall i Vaggeryd

Nyheter Simhallen i Vaggeryd är ett hett debattämne. Nedan kommer Empartiet med ett förslag på att bygga en ny simhall.

Foto: Martina Ojala

Empartiet tycker det är dags att bli tydliga i diskussionen om en ny simhall i Vaggeryd. Den politiska processen om en ny simhall har varit i gång i ett kvartal nu och det är på sin plats att förtydliga kraven och önskemålen vad det gäller storlek, plats och ändamål.

Empartiet vill:

  • Bygga en simhall centralt i Vaggeryd i samma område som den gamla simhallen. Området ska vara ett idrotts- och folkhälsocenter med sporthall, simhall och lokaler för allmänheten, skolan och lokala föreningar.
  • Att simhallen ska ha en 25 metersbassäng med åtta banor, bassäng för undervisning/rehab, familjebad, bastu och varmpool. Entré med reception, café och omklädningsrum.

En ny simhall är en prioriterad satsning för kommunens kvalitet och service när befolkningen ökar och våra gamla anläggningar börjar bli slitna.

Empartiet
Lennart Charlie Karlsson
Klas Gustavsson
Taggar

Dela


Läs mer

Politiska gruppen planerar för ny simhall i Vaggeryd
Nämndbeslut: Simhallen stängs och öppnar när allt är åtgärdat

10 reaktioner på Debatt: Bygg ny simhall i Vaggeryd

Det är väl så att en allmän simhall ska väl vara anpassad för alla i ett samhälle och det är inte den gamla eller hur? Finns säkert en byggnadslag som är skriven så. Är perfekt om det skulle byggas en på mitten dels för att vi ska öppna upp för samhället, dels ligger det i tiden – vi kan ju inte halka efter.

Bygg nytt.
Äventyrsbad, bassäng, varm bubbelpool, bastu, längdbassäng, sporthall, omklädningsrum/dusch, café.
Ta höjd för att äldre ska kunna ha aktivitet där också, skapa en plats för gemenskap.
Bor ej i Vaggeryd, men strategiskt ligger det bäst med förbindelse där både tåg och busstation finns precis intill. Funkar för unga, de utan körkort samt gamla.
Bygg där det är parkering och fotbollsplan nu och riv nuvarande simhall. Gör parkering på den sidan sedan så kan man behålla den gamla tills nya är klar och sedan riva den gamla.
Vi måste ha något attraktivt i kommunen om folk ska flytta hit och om vi ska växa.

Mest förvånande med Empartiets förslag är att man inte föreslår att det ska byggas i Bondstorp. Det mesta från E brukar handla om den orten.
Att lägga ett nytt badhus i ingemansland innebär att det blir rättvist dåligt. Det blir inte bra för någon. Alla får en bit att åka, om man nu inte bor i golfhuset.
Det är år 2023 nu. Gräv ner stridsyxan och bypolitiken.

Är verkligen grund och yttre skal så dåligt så att en ny anläggning inuti inte är motiverat ?

Skalman helt rätt! varför bygger man inte mitt emellan samhällen och inte bara badhus. Varför inte idrottsanläggningar med tiden som våra samhällen växer om man tänker på framtiden? Som Kloker skriver, det skulle man gjort för länge sedan när våra två samhällen gick ihop det verkar som politiker från Vaggeryd vill ha allt centralt .

Bra tänkt.
En satsning för framtiden.
När detta bygge är klart kan vi med gott samvete stänga leksaksbassängen i skillingaryd

Bygg om den befintliga anläggningen till ett fint badhus. Läget vid skolan är perfekt.
Lägg 100 miljoner på detta projekt.
Helt ny anläggning kommer att kosta cirka 300 miljoner plus drift för två anläggningar om den gamla ska vara kvar i någon form.
Om vi bygger om den befintliga – då kan pengar läggas till Movalla och ny skola .
Dessa projekt suger ju en stor slant.

George
Varför skulle den gamla vara kvar?
En förutsättning är väl att den byggs i rätt storlek

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *