Nyheter

Det blir ingen oberoende covid-granskning

Nyheter Motionen som (KD) lämnade över tog för lång tid att behandla och när omedelbar granskning önskades i juni, avslog kommunstyrelsen densamma

Thomas Axelsson (KD) önskade en oberoende covid-19 granskning av kommunen. Arkivbild

Vid kommunstyrelsens senaste möte beslutades att avslå motionen från (KD) där man önskade en oberoende granskning av covid-19 lokalt i kommunen.

– Vi avslog motionen. Tiden har sprungit iväg och det står omedelbar granskning i motionen. Granskning kommer att göras via regionen och nationella granskningar, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

Det var i juni månad som Thomas Axelsson (KD) lämnade in en motion om önskan att få en oberoende granskning av hanteringen av covid-19 har varit inom kommunen samt en genomlysning av de åtgärder som vidtagits.

Remissrundan gick till barn- och utbildningsnämnden som avstod från att svara när ärendet kom dit i september. Kultur- och fritidsnämnden föreslog kommunstyrelsen att avslå motionen. Socialnämnden ställer sig inte bakom motionen i november månad samtidigt som miljö- och byggnämnden svarar att de varit delaktiga i arbete samt att förvaltningen sköter/har skött pandemin på ett bra sätt.

Motionen som nu kommunstyrelsen fick svara på åtta månader senare blev således ett avslag.

Här finns en debattartikel i ämnet 

Taggar

2 reaktioner på Det blir ingen oberoende covid-granskning

Om man har rent mjöl i påsen så borde alla vara överlyckliga för en granskning. Konstigt att man lägger ned detta utan ett konkret förslag på hur man lever upp till vad som sagts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *