Nyheter

Det blir ingen oberoende covid-granskning

Nyheter Motionen som (KD) lämnade över tog för lång tid att behandla och när omedelbar granskning önskades i juni, avslog kommunstyrelsen densamma

Thomas Axelsson (KD) önskade en oberoende covid-19 granskning av kommunen. Arkivbild

Vid kommunstyrelsens senaste möte beslutades att avslå motionen från (KD) där man önskade en oberoende granskning av covid-19 lokalt i kommunen.

– Vi avslog motionen. Tiden har sprungit iväg och det står omedelbar granskning i motionen. Granskning kommer att göras via regionen och nationella granskningar, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

Det var i juni månad som Thomas Axelsson (KD) lämnade in en motion om önskan att få en oberoende granskning av hanteringen av covid-19 har varit inom kommunen samt en genomlysning av de åtgärder som vidtagits.

Remissrundan gick till barn- och utbildningsnämnden som avstod från att svara när ärendet kom dit i september. Kultur- och fritidsnämnden föreslog kommunstyrelsen att avslå motionen. Socialnämnden ställer sig inte bakom motionen i november månad samtidigt som miljö- och byggnämnden svarar att de varit delaktiga i arbete samt att förvaltningen sköter/har skött pandemin på ett bra sätt.

Motionen som nu kommunstyrelsen fick svara på åtta månader senare blev således ett avslag.

Här finns en debattartikel i ämnet 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Det blir ingen oberoende covid-granskning

Om man har rent mjöl i påsen så borde alla vara överlyckliga för en granskning. Konstigt att man lägger ned detta utan ett konkret förslag på hur man lever upp till vad som sagts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *