Nyheter

Det kan bli en polisstation i kommunen

Nyheter För lite mer än ett år sedan lämnade (KD) in en motion om att politikerna ska jobba för att utöka polisens närvaro i kommunen.

Arkivfoto: Thomas Axelsson (KD)

– Nu har det gått så långt att vi har beslutat att motionen ska gå vidare. Frågan kommer upp i kommande kommunstyrelse. Bakgrunden är den att det är 60 av landets 290 kommuner som inte har en egen polisstation. Vi vill ha det och kan nu fortsätta påverka myndigheten för att en polisstation ska bli verklighet i vår kommun, säger Thomas Axelsson (KD), ledamot i kommunstyrelsens arbetsutskott, som är mycket glad att motionen går vidare.

Kenth Williamsson (S) kommenterar: ”Ärendet ska kompletteras. Det framgår inte av motionen vad det innebär och vilka krav som finns för att bli med en polisstation. I vårt parti tog vi inte ställning till motionen just nu, utan vi avvaktar mer handlingar och vi tar ställning i kommunstyrelsen.”

– Jag är för en ökad polisnärvaro, så jag ställer mig i ledet, men vårt parti tog inte heller ställning till varken ja eller nej i arbetsutskottet, utan vi gör det också i kommunstyrelsen senare, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

Här finns motionen att läsa

Taggar

Dela


4 reaktioner på Det kan bli en polisstation i kommunen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *