Nyheter

”Det kommer att bli en boom in till Furugården”

Nyheter Empartiet fick under kvällens kommunfullmäktige sin motion, om att bygga ut Furugården, godkänd och den kommer att analyseras vidare av kommunstyrelsen..

Arkivfoto: Bygg ut Furugården, menar Empartiet

Motionen, som går att läsa i sin helhet här, presenterades här i tidningen i början av mars. Under kvällen fanns motionen med i kommunfullmäktiges handlingar i Folkets Hus i Vaggeryd. 

Lennart Karlsson, EMP, ville såklart göra kommunfullmäktiges ledamöter uppmärksamma på den viktiga frågan var de äldre ska ta även när man inte kan, eller vill, bo hemma längre. 

– Vi blir äldre. Jag vill att vi bygger ut Furugården här i Vaggeryd. Alla 40-talister är idag över 70 år. När jag satt i socialnämnden tog jag upp det här varje sammanträde att nålsögat för att komma in på vård- och omsorgsboende blir mindre och mindre. Vi ska inte vara rädda för att komma in till äldreboende. Det här har med mänskliga rättigheter att göra. Nu är jag jävig i detta, då jag är där själv snart, men man ska inte tvinga äldre att bo hemma om man inte vill. Det kan omöjligt vara lösningen att alla ska kunna bo hemma. Alla säger att ”det var vi sen” och man ”kör huvudet i sanden”. Det kommer att bli en boom när alla vi 40-talister ska in på äldreboende. Ska man behöva bli sängliggandes innan man kommer in till Furugården? Nä bygg ut så den ökade befolkningen i kommunen får plats, menar Lennart Karlsson (EMP).

Kommunfullmäktige beslutade att motionen lämnas till kommunstyrelsen för beredning. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *