Nyheter

Direktanvisning av förskola hävs

Nyheter Beslutet att tilldela Kunskapsförskolan direktanvisning gällande byggnation av förskola på nya området i Vaggeryd hävs. – Det finns ingen att teckna med, säger Kenth Williamsson (S)… 

Det skulle byggas förskola på Östra strand. Det kan det fortfarande göras, men inte via direktanvisning med Kunskapsförskolan...

För två år sedan beslutade kommunstyrelsen att tilldela Kunskapsförskolan en direktanvisning på planerad förskoletomte inom Östra stand i Vaggeryd. Under den tid som gått sedan beslutet om direktanvisning och fram till att detaljplanen vunnit laga kraft har kommunen haft svårt att få kontakt med tilltänkt förskolebyggare. När kommunstyrelsens arbetsutskott träffades förra veckan beslutade man, om än enigt, att häva tidigare beslut… 

Gert Jonsson (M);
– Vi återtar direktanvisningen. Under resans gång ska det också vara ett klartecken från barn- och utbildningsnämnden och någon form av korrespondens mellan parter. När vi efterforskar så finns inte Kunskapsförskolan kvar som organisation längre. Vi föreslår därför att vi häver tidigare beslut om direktanvisning. 

Jan-Erik Aronsson (SD);
– Jag är kluven i det här. När man ser det så här så är socialdemokraterna emot privata förskolor och nu ser man sin chans att lägga fram detta. Det är ändock barn- och utbildningsnämnden som ger tillstånd till att driva förskoleverksamhet. Dubbla budskap. 

Kenth Williamsson (S);
– Kommunen har sökt kontakt men inte lyckats. Det finns dessutom bara ett beslut och inget avtal undertecknat. Vi uppfattar att företaget inte håller på med sådan här verksamhet längre. Vi tycker det är bra med kommunal verksamhet och det är inte meningen att marknaden ska styra barnomsorgen men vi vill få en ökad rådighet. 

Thomas Axelsson (KD);
– Vi röstade mot detta. Även om majoriteten inte uttrycker detta som motiv är detta ett politiskt ställningstagande då Socialdemokraterna är emot privata förskolor. 

Gert Jonsson (M);
– Det här är en praktisk fråga. Det finns ingen att teckna med, så därför upphäver vi beslutet. Frågan går vidare till kommunstyrelsen. 

Är en förskola fortsatt planerad på området?

– Ja, detaljplanen ger möjlighet oavsett regi, summerar Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen. 

Taggar

Dela


Läs mer

Privat förskola vill etablera sig i Vaggeryd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *