Nyheter

Ej politisk majoritet för att flytta mellanstadieelever

Nyheter I november lämnade barn- och utbildningsförvaltningen förslag om att Hoks skola ska vara F-3. Inom politiken fanns ingen majoritet för att flytta mellanstadiet till Vaggeryd.

Arkivbild från Hoks skola

Att en ny förskola ska byggas i Hok och omfatta fyra avdelningar med tillagningskök har vi tidigare berättat om. Vid barn- och utbildningsnämndens senaste sammanträde diskuterades även skolan. Det föreslås nu att skolan i Hok ska vara F-5 med tillagningskök.

(S) har kommenterat lokalplanen i Hok så här: ”Den nuvarande F-5 lösningen är ett avsteg från den gällande planen. Vid en framtida befolkningsökning, som ger underlag för en F-6 skola, är vi beredda att pröva frågan om till- eller ombyggnation av skolan. Dock har vi svårt att se en ny skola de närmaste åren”.

(SD) har kommenterat Hok så här: ”Vi anser att Hoks skola ska utvecklas till en F-6 skola. Hok är kommunens tredje största tätort och en ny plan med 14 nya tomter kommer att vara klar inom en månad. De villor som läggs ut till försäljning säljs snabbt och köps av yngre familjer, närheten till Stigamoområdet och befolkningsutvecklingen är positiv i Hok. Vi anser att inte kommunen ska bygga en servering som konkurrerar med de privata möjligheter som finns och kan utvecklas. Låt skolan vara en F-6, så kan ett tillagningskök inrättas redan nu”.

I femklöverns remissvar på lokalplanen finns att läsa; ”Femklövern anser att Hoks skola ska omfatta F-5. Vi ska ha som målsättning att göra nödvändiga investeringar för att minska undervisningsresor. Att hitta en lösning för kök och matsal i Hok är en prioriterad fråga, men vi tror inte att den behöver innehålla en dimensionering för allmänheten i Hok då intresset troligtvis är lågt. Skolan bör inte konkurrera med privata aktörer. För att frigöra lokaler i skolbyggnaden, bör byggnationen av förskolan prioriteras högt. Angående att anlägga en ungdomsgård i Hok så tror vi att den här frågan ska drivas av kultur- och fritid”.

Här finns artikeln om det tidigare förslaget

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *