Nyheter

Fastigheten såld: Hyresgästerna ska lämna i maj

Nyheter Kommunstyrelsen gav klartecken till försäljning av Rönnen 4, Smedjegatan i Skillingaryd. – Intressant projekt som väntar i fastigheten, säger Gert Jonsson (M)

Arkivbild

Kommunstyrelsen beslutade att godkänna försäljningen av fastigheten på Smedjegatan i Skillingaryd, tidigare Strömslund, för snart en månad sedan.

– Tillträdet är 1 juli 2023 och vi säljer fastigheten för 1 miljon kronor. Det är ett mycket intressant projekt som har bäring till film och kultur som har köpt fastigheten, menade Gert Jonsson (M) som fick medhåll av majoritetskollegan Kenth Williamsson (S).

Magnus Ljunggren, chef på tekniska förvaltningen, har inte velat återkomma till tidningen förrän köparen signerat avtalet, men i dag berättar han:

– En grupp verksamma inom filmområdet var i behov av lokaliteter för att skapa en verksamhet kring det filmiska kulturarvet har köpt fastigheten på Smedjegatan.

I går fick hyresgästerna i fastigheten Rönnen 4 informationsbrev om att uppsägningen var ett faktum och det ska vara utflyttat och städat till den 14 maj. Tekniska kontoret meddelar att ”det inte finns något utrymme att lämna extra tid utan detta är den absolut senaste dagen allt ska vara städat och om det inte är uppstädat kommer det att utföras åt er på er bekostnad med hjälp av entreprenör”.

Kommunen har tidigare aviserat om att vara hyresgästerna behjälpliga med att hitta ersättningslokal till hyresgästerna i den kommunala fastigheten som nu är såld.

Taggar

Dela


Läs mer

Boman och Sohlman skapar filmhistoria på Smedjegatan

3 reaktioner på Fastigheten såld: Hyresgästerna ska lämna i maj

Låter väldigt lågt med en miljon med det läget, även om byggnaden är i behov av renovering.
Har kommun tagit ut någon oberoende värderare, som borde vara brukligt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *