Nyheter

Förslag till förvärv av kulturhus

Nyheter Tre miljoner kronor finns det strategiska planer att kommunen ska köpa Sandhem 2 vid korsningen Storgatan – Karlavägen i Vaggeryd för. Kostnaden ligger inom ramen för att kommunstyrelsen själv skulle kunna ta beslutet den första augusti trots motionen om att bevara kulturhuset.

Huset vid Karlavägen - Storgatan i Vaggeryd Arkivbild. Foto: Per Bunnstad

– Det handlar inte om att bara köpa in och sedan riva, säger Gert Jonsson (M), utan vi vet inte hur Vaggeryds centrum kommer att se ut i framtiden men ju fler fastigheter vi har tillgång till desto större möjlighet har vi att göra något bra. Vi riskerar att bli väldigt låsta om det visar sig att vi behöver förändra någonting på en fastighet vi inte äger.

Thomas Axelsson (KD) som dessutom ställer sig bakom motionen för att det här inte ska ske menar på att det är ett kulturhus man egentligen ska vilja bevara och att det är anmärkningsvärt att majoriteten vill gå vidare med förslaget.

– Vi har gjort en jättestor opposition av det hela och vi vill återkomma till kommunstyrelsen med flera krav som skall strykas, omarbetas eller läggas till, menar Axelsson.

– Ska man kunna styra så måste man vara mycket bättre på att skapa sig rådigheten som kommun, tidigare mandat har varit alldeles för dåliga på det. Det handlar om att köpa in med vetskapen om att man sedan även kan sälja för om vi inte äger mark så kan vi sedan inte påverka utvecklingen. Vi måste göra mer strategiska markinköp det är bra för våra invånare, menar Kenth Williamsson (S).

– Det är bara KD som säger nej, avslutar Gert Jonsson (M).

Läs mer om nämnd motion här.

Text: Linn Törnberg

Taggar

Dela


Läs mer

Rådighet behövdes – kommunen köpte fastighet för tre miljoner

2 reaktioner på Förslag till förvärv av kulturhus

Börjar bli trött på att mina skattemedel går till politiskt gnäll. Oppositionens roll i en demokrati är att granska och kritisera styrande majoriteten samt att formulera, och erbjuda medborgarna, politiska alternativ.
Kd-Thomas har tydligt missat att han ska komma med alternativ och inte enbart gnälla och kritisera. Ett råd till oppositionsrådet: Studera begreppet konstruktiv kritik.

Svar till Nicke Nyfiken.

Om budskapet inte passar – skjut budbäraren!
Du fokuserar på fel sak med en felaktiga vinkling. Den här frågan handlar om hur vi hanterar våra skattemedel på bästa sätt. Då är ett husköp dvs rivning inte ett alternativ som jag vill vara med och betala med våra gemensamma skattemedel. Denna åsikt delar, jag med vår politiska opposition i kommunen.
Till sist, du borde ha kurage nog att signera ditt inlägg med ditt namn istället för att gömma dig bakom en signatur. Detta gör att det svårt att ta ditt inlägg på allvar.

Thomas Axelsson ( KD)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *