Nyheter

Förslaget: Gör om skolan till bostäder

Nyheter En Åkerbo har skickat in ett förslag till kommunfullmäktige där invånaren har sett en bra möjlighet för bostadsutveckling på skolans mark i Åker

Förslaget i sin helhet: 

”Mot bakgrund av att beslut fattats att Åkers skola ska läggas ned ser vi en mycket bra möjlighet för bostadsutveckling på berörd mark. Det finns då en unik möjlighet att utveckla Åkers samhälle och bereda nya invånare ett modernt landsbygdsboende med centralt läge i byn och med bra bussförbindelser. Dock är det viktigt att det utformas på ett sådant sätt, och att det ställs krav på arkitektur och yttre miljö, så det väl smälter in och förstärker byns karaktär hänsyn tagen till ”äldre-äldre” bebyggelse, de unika kyrkstallarna och hembygdsgården med mera”. 

– Tycker att det skulle vara ett viktigt bidrag till en levande landsbygd där fler vill bo och verka. Det bör också vara kostnadseffektivt då all infrastruktur redan finns på plats. Marken är ju helt enkelt byggklar, skriver förslagslämnaren till kommunfullmäktige med förhoppning om att förslaget blir verklighet. 

Kommunfullmäktiges ledamöter godkände förslaget från medborgaren och lämnade det vidare till kommunstyrelsen för beredning. 

– Förslaget kommer tillbaka till oss i kommunfullmäktige efter beredning, säger ordförande för fullmäktige, Mats Oskarsson (M).

Arkivbild

Taggar

Dela


Läs mer

Blir det fler bostäder i Åker?

5 reaktioner på Förslaget: Gör om skolan till bostäder

Gör om det till en bed and breakfast och husvagnsparkering så att inte alla står vid badet flera dagar när man kan erbjuda elstolpe och sanitet och servering

Påminner också om att beslutet om skolnedläggningen är överklagat. Avgörs i förvaltningsrätten senast halvårsskiftet enligt senaste beskedet. Tyvärr kommer själva beslutet inte återkallas oavsett utslag, men vi kanske inte ska vara för snabba med att ta bort skolan som byggnad. Visserligen har jag ibland ”skojat” om att det går bra att göra tomter där i stället. Men med framtidstillförsikt och att kommunstyrelsen ser till att driva på markköpet från kyrkan ner mot sjön så kan nya möjligheter öppnas. Vi ser ju också att större skolenheter inte är en garanti för bättre skolresultat. Det handlar om många sammanlagda faktorer. Det är viktigt att satsa även i sydväst, som jag tidigare sagt.

Det finns redan förslag på tomter utmed Långasjön.

Se till att det byggs bostäder där. Det skulle vara mer attraktivt.

Hmm…

…om man bygger om skolan till bostäder. Var ska barnen som flyttar dit gå i skolan?

Det är väl bättre att planera flr bostäder i Åker så att skolan kan återöppnas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *