Nyheter

Förslaget: Köpa gruppbostad för 4 miljoner

Nyheter En enig kommunstyrelsen kommer föreslå till kommunfullmäktige att köpa en 320 kvadratmeter fastighet på Södra park i Vaggeryd. – Jag var egentligen mot det här köpet och tyckte man skulle avsluta hyresförhandlingarna som pågår, menar oppositionens Thomas Axelsson (KD). 

Fastigheten, där två hus är sammanbyggda, finns på Fågelvägen i Vaggeryd. I dag ägs fastigheten av en koncern och hyrs av Vaggeryds kommun. Huset nyttjas som en gruppbostad med fem platser. Pågående hyresförhandlingar indikerar en väsentligt höjd hyra för kommunen, då det utlovas att vissa underhållsåtgärder ska utföras.

Under hyresförhandlingen har det framkommit om kommunen är intresserad av att köpa fastigheten. Socialförvaltningen skulle med fördel se att kommunen blir ägare till fastigheten, eftersom de som bor där är i behov av lugn och ro samt minimala förändringar över tid. 

Samhällsutvecklaren föredrog ärendet på sammanträdet under kommunstyrelsen och den bör villkoras av en prisbild på maximalt 4 miljoner kronor plus minus 10 procent. 

Kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M):
– Den här fastigheten ligger på Södra park och är i dag en gruppbostad med fem platser. Fastigheten är 320 kvadratmeter och det är två hus som är sammanbyggda. Man har inte riktigt landat i hyresförhandlingen och vi har tittat och funderat långsiktigt om det är en fördel att ha fastigheten i kommunal regi. Det här är ingen grupp av människor som man flyttar runt på, utan man är i behov av stabilitet. Fastigheten behöver ett underhåll men vi har inte hittat något mögel, utan det är vanligt underhåll som krävs.
– En summa om 4,1 miljoner kronor är vi överens om i kommunstyrelsen. Under förutsättning att kommunfullmäktige säger ja så görs det ett köpekontrakt, menar Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen. 

Thomas Axelsson (KD) reserverade sig mot kommunstyrelsens beslut…
– Jag var emot det här egentligen då jag tyckte att vi skulle avsluta hyresförhandlingarna som pågår. Det finns lite att göra i fastigheten och man borde ha gjort en djupare kontroll av fastigheten innan köpekontraktet skrivs, menar Axelsson som i arbetsutskottet yrkande avslag på fastighetsaffären, vilket han inte fick gehör på.

Fastigheten har en tomtyta på 2 223 kvadratmeter och boytan är 352 kvadratmeter. Köpet ska villkoras av att besiktningen av fastigheten är utförd och inte indikerar att något större fel eller brist hittas.

Gruppbostaden på Södra park i Vaggeryd vill kommunen köpa

Taggar

Dela


4 reaktioner på Förslaget: Köpa gruppbostad för 4 miljoner

Bra beslut, väl investerade skattepengar.
Att sitta och vara småtufft bakom tangentbordet som en del gör hjälper föga.
Har man orken och förmågan att analysera samt kunna kalkylerar detta köp per kvadratmeter inser man snabbt det positiva.
Bravo 👏.

Kommunen: vi ska inte äga några fastigheter, bättre att hyra.
Också kommunen: Klart att vi ska köpa loss det här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *