Nyheter

Förvaltningsrätten avslog krögarnas önskan

Nyheter Krögare i Skillingaryd har överklagat kommunens beslut om att extern krögare ska få öppna restaurang på "Mejeritomten" hos förvaltningsrätten. Där fick krögarna avslag.

Vad gör kommunen med namninsamlingen som har lämnats in undrar krögarna

Kommunfullmäktige har beslutat att starta ett trygghets- och serviceboende på Mejeritomten i Skillingaryd. I boendet ska det finnas någon form av restaurangverksamhet som ska bedrivas av en extern krögare. Det har fått redan befintliga Skillingarydskrögare att se rött och vill inte att kommunen ska bedriva konkurrerande verksamhet.

Namninsamling med protest mot förfarandet samlades in av alla restauranger och handlare i kommunen under sommaren. Närmsta granne med Mejeritomten Ted Engdahl på ”Teds Smörgåsbutik” lämnade över dessa listor med 900 namn på till kommunalrådet i augusti. Läs mer här.

Ingenting hände och de sex krögarna på orten bestämde sig för att överklaga kommunens beslut till förvaltningsrätten. Nu har domen kommit och de avslår krögarnas önskan. Förvaltningsrätten anser inte att det finns något i målet som talar för att kommunen har överträtt sina befogenheter eller att det på annat sätt skulle strida mot kommunallagen och därmed ska överklagandet avslås.

– Det är inte mycket att kommentera. Vad ska man säga…, menar Ted Engdahl.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *