Nyheter

Framtiden för idrottsplatserna diskuteras

Nyheter Det har kommit frågor och synpunkter från de som ansvarar för driften av idrottsplatserna som nu ska diskuteras vidare.

Arkivbild: Movalla

I våras fick förvaltningen ett uppdrag att ta fram en plan med mål för idrottsplatsernas framtid. Det handlar om att, utifrån genomförd utredning, koppla idrottsplatserna till kommunens marknadsplan. Konkreta frågor som dykt upp är löparbanan vid Movalla IP och grusplanens framtid. Frågorna ska nu beredas i en arbetsgrupp som ska göra en heltäckande kartläggning av idrottsplatserna. I gruppen finns representanter för Vaggeryds IP och Movalla IP, kultur- och fritidsnämnden och tjänstemän. Arbetsgruppen ska nu ta ett helhetsgrepp om allt som gäller idrottsplatserna. I nuläget ansvarar kultur- och fritidsnämnden för idrottsplatserna i Skillingaryd och Vaggeryd och ansvarar för avtal och kontakter med respektive idrottsplats ansvariga förening. Föreningarna ansvarar för drift och underhåll.

De konkreta frågorna från Movalla gäller om löparbanan ska vara kvar samt grusplanens framtid. För närvarande anser föreningen att drift och underhåll av grusplanen vid Slätten kostar mer än rimligt i förhållande till dess användning.

Arkivbild: Vaggeryds IP

Taggar

Dela


Läs mer

Ny utredning av kommunalt övertagande av idrottsplatserna

5 reaktioner på Framtiden för idrottsplatserna diskuteras

Infanterist

Underhållet på grusplanen måste väl vara noll kronor de senaste åren med tanke på hur den ser ut.
Vore det inte en bra idé att bygga en hundrastplats där i stället? Det finns ju redan ett högt staket åt söder.

För ett antal år sedan så avgick den sista föreningens styrelsen. Detta då de inte fick ekonomi i de åtagande det är att driva Movalla. Men en ny styrelse med två ledande politiker antog utmaningen. Nu är det upp till bevis på att de klarar detta på det anslag som de får. Och inte skyller på kommunen hela tiden

En gräsrot

Om man tänker på hur illa skött grusplanen har varit i sommar, så kan det lika väl tars bort. Tråkigt att se hur Movalla förfaller på utsidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *