Nyheter

Ny utredning av kommunalt övertagande av idrottsplatserna

Nyheter Vaggeryds IP och Movalla IP drivs för närvarande i föreningsform. Nu har kultur- och fritidsnämnden beslutat att tillsätta en utredning om att överföra driften till kommunal regi.

Träning på Vaggeryds IP. Foto: Per Bunnstad

Ett eventuellt kommunalt övertagande av driften av idrottsplatserna i Vaggeryds kommun har varit flitigt omdebatterat, inte minst i denna tidnings kommentarsfält. Redan 2019 presenterades en utredning som landade i fyra förslag om vem som skulle ansvara för driften.

Under torsdagens sammanträde i kultur- och fritidsnämnden beslutades att man ska gå vidare och utreda förutsättningarna för att kommunen ska överta driften av Movalla IP och Vaggeryds IP.

Kristdemokraternas Jan Eric Victor reserverade sig mot beslutet och han ville att det skulle komma upp alternativ till kommunal drift. Votering följde och där blev det 4 – 3 till de som vill utreda det redan liggande förslaget.

Man skriver i handlingar att i utredningen ska särskilt de ekonomiska, organisatoriska, säkerhetsmässiga samt verksamhetsmässiga frågorna belysas.

Taggar

Dela


Läs mer

Föreslår kommunal drift av idrottsplatser
Framtiden för idrottsplatserna diskuteras

1 reaktion på Ny utredning av kommunalt övertagande av idrottsplatserna

Man kan ju undra vad konsultens förra utredning landade i förutom att den kostade en massa pengar? Nu ska man alltså göra en utredning till som rör samma sak! Det billigaste bör ju då vara att titta på den förra utredningen istället för att lägga pengar på en ny!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *