Nyheter

Gruset skapar irritation: ”Hur mycket som helst”

Nyheter Det råder sommarvärme utomhus. Men på gatorna i kommunen ligger det fortfarande kvar grus från snöns härjningar i vintras. Nu undrar folk när kommunen ska sopa upp det.

Så här såg det ut kring lunchtid under torsdagen Foto: Sara Mejving

Flera läsare har hört av sig till redaktionen med frågan om när kommunen egentligen ska sopa upp gruset från gatorna i Vaggeryd och Skillingaryd.

En läsare menar att det handlar om en säkerhetsfråga:
– Det är snart juni och det ligger hur mycket grus som helst kvar i Skillingaryd. Särskilt cykelvägen vid Sörgårdsskolan upp mot femkampen borde ju vara högprioriterad med så många barn som cyklar där. Det är superlätt att cykla omkull med så mycket grus kvar.

Kommunen ska sopa gatorna enligt en viss prioritering. Vi har sökt gatu- och parkchefen Hans Göransson, men han har inte återkommit med svar på varför sopningen dröjer.

Foto: Sara Mejving

Taggar

Dela


Läs mer

Kommunen om gruset: ”Inte med berått mod”

15 reaktioner på Gruset skapar irritation: ”Hur mycket som helst”

Låt rullgruset ligga kvar till nästa vinter. Ett spartips nu i dyra tider.

Kommunen verkar helt galna i Vaggeryd, allt ska va tipptopp där medan Skillingaryd ska ruttna och inte få några satsningar. Samma problem varje år med gruset häva ut massvis går men att ta väck det funkar aldrig tydligen

ML, det är inte bara tomt gnäll, det handlar om säkerhet. Åtminstone cykelvägarna borde prioriteras, det är lätt hänt att köra omkull för barnen med så mycket grus som ligger på cykelvägen vid Sörgårdsskolan till exempel.

Vilken kapacitet upphandlades? Borde vara klart på ett par veckor om man fokuserar på kapacitet.

Det är dags att nu genomföra överenskommelsen vid kommunsammanslagningen att kommunen skulle heta Vaggeryd och i gengäld skulle all basverksamhet placeras i tätorten Skillingaryd. Kommunförråd med kommunala gatumaskiner har tidigare funnits på båda orterna men av någon anledning lades de som fanns i Skillingaryd ned. Nu är det dags att återupprätta detta då det är uppenbart att orten som har kommunförråd blir prioriterad vad gäller snöskottning utav trottoarer och som nu den aktuella uppsopning utav grus. I många kommuner är sopning utav cykelvägar prioritet 1. Det är nu dags att kommunledningen tar tag i den självstyrande gatuledningen. Även boende i Skillingaryd är goda skattebetalare.

Bra!

Det behövs nog en kommundepå även i Skillingaryd.
Det finns ju flera stora fabriks- och lagerlokaler lediga.

I Värnamo stad var det uppsopat före mars utgång. Vaggeryds kommun tror jag började efter påsk. Kör traktorn med sopmaskinen 5 kilometer i timmen kommer den 4 mil på en arbetsdag. En arbetsvecka blir det 20 mil, som är längden till Göteborg. Nu har det snart gått 7 veckor! Gruset sliter både på skor och cykeldäck.
Det måste vara något fel på chefer och sopmaskinförare.

Nej, men däremot irriterar jag mig otroligt mycket på att ingen sopat upp alla miljöfarliga gummirester som aurora spridit ut efter stridsvagnarna

Som Göran Lemke skrev. Det är snart juni och det ligger mycket grus kvar på cykelvägar/gator på Femkampsvägen och Ryttarnsväg och där bor det ju mycket barn. Och varför det tar sån tid undrar man över. Behövs det flera maskiner! Ansvarig på kommunen får gärna leverera ett svar.

Hahahaha, de har ju inte bara en gata och sopa direkt😂 Det gnälls alltid på något i denna kommunen, är det inte snöröjningen, så är det sandningen och nu allt grus som ligger kvar. Sopningen brukar hålla på till någon veckan in i juni. Vet själv, har varit i branschen innan.

Då har du nog varit i den här kommunen innan för i andra närliggande kommuner sköts det betydligt bättre. I Jönköping som jag känner väl körs det tvåskift så att det blir snabbt färdigt.

Jag har också hört av mig till gatukontoret och tycker att det borde vara klart inför pingsthelgen.

Det kanske krävdes lite med sopning inför Frammeaktiviteten i Vaggeryds centrum
Eller är det så att sopmaskinen går på el och att det tar längre tid med laddningen.

Till Skattebetalarn

Jo så är det ju eftersom Vaggeryd allt prioriteras först på alla punkter vad det än gäller.

Det är ingen fart på sopningen i Vaggeryd heller. Förra året sopades vår väl trafikerade villagata några dagar innan midsommar. I år blev det en månad tidigare.
Hela våren och ibland nästan halva sommaren går utan att barn kan åka inlines på gatorna.
Sluta upp att sprida rullgrus om det inte kan sopas upp! Halkrisken är betydligt större nu än nyttan med gruset är på vintern. Det hamnar ändå bara under snön.
Bättre att lägga pengar på ordentlig snöröjning än att sprida detta eländiga grus!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *