Nyheter

Hög prislapp för juristhjälp i stämningsärende

Nyheter Förutom förlikning i tingsrätten där kommunen betalade 2,3 miljoner i skadestånd till Oljeshejkarna redovisas nu vad juridiska arbetskostnaderna blev 

Stämningsansökan gällde skadestånd på i grunden 3 694 481 kronor där Oljeshejkarna stod på en sida och Vaggeryds kommun på den andra. I mars blev det förlikning i tingsrätten och kommunen gick med på att betala 2,3 miljoner kronor i skadestånd till drivmedelsbolaget.

LÄS MER:  Förlikning i tingsrätt: Kommunen betalar 2,3 miljoner i skadestånd

LÄS MER:  Slutnotan för Oljeshejkförlikning väntar

Vid kommunstyrelsens arbetsutskott där budgetdiskussion togs upp redovisas nu vad juridiska kostnader, som kommunen ådragit sig, hamnade på. Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen: 

– Vår kostnad för jurister i samband med stämningen från oljeshejkarna hamnade på 800 000 kronor. Vi har lagt kostnaden på kommunstyrelsen. 

Taggar

Dela


15 reaktioner på Hög prislapp för juristhjälp i stämningsärende

Kolla om de som gjort fel har en! Tror inte att det finns ett försäkringsbolag som täcker dumheter.

3,1 miljoner + 18 miljoner = snyggt jobbat! Vi jublar över kompetensen i denna kommun.

Varför har någon hängt upp sig på Oljeschejkerna? Varför gnälls det inte över din-X och/eller Preem i Vaggeryd?

3,1 miljoner hade kunnat bidra till mycket gott inom olika verksamheter som förskolor, skolor, olika träffpunkter eller rent av ett gym för personer som omfattas av LSS…

Detta är väl en personlig vendetta mellan en tidigare kommunchef och Oljeshejkerna? Vi skattebetalare får stå för notan.

Japp, troligen så. Tidigare så fanns Bertil Magnusson. Samma historia där som kostade oss alla en massa

Vad bra att det ska gå lättare att flytta pengar i kommunen som Kenth ville. Då kan dem samla ihop dessa pengar från där de minst syns, som alltid bara i Vaggeryds kommun.

Det är inte tillåtet att bygga så nära bostadshus på grund av att det blir för högljutt.

Ingen fara det är ju bara skattepengar! Det finns ju mycket av! Och skulle det inte räcka så kan man ju alltid höja skatten för ”vanliga människor”.

Prestige och paragrafrytteri får kosta vad det kosta vill. Det går ju att dra ner på något annat. Exempelvis gatuskötsel.

Bra jobbat och väl värt pengen. Totalt sett så minskade kommunens kostnader gentemot om de accepterat Oljeshejkarnas ursprungliga skadeståndskrav.

Suck, notera gärna att kommunledningskontorets verksamhet inte har någon tidredovisning, 2024, det framgår att det endast är externa fakturerade kostnader.

Det billigaste hade varit om kommunen bar sig rätt åt från början.
Då slipper dom att betala skadestånd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *