Nyheter

Hunddagiset har nått en fastighetslösning

Nyheter Nuvarande hyresavtal för Hunddagiset i norra delen av Vaggeryd går ut vid årsskiftet och nu har en lösning gjorts och politikerna hjälper till med pengar

Arkivfoto

– Vi har hittat en lösning mellan sociala företaget och föreningen. Vi har stämt av med jurister och kan inte inte se annat utan att vi kan ge 150 000 kronor i ersättning. De kommer att få behålla modulerna och pengarna kommer att användas till att flytta lokalerna. Vi hjälper Hunddagiset att skriva arrendeavtal också, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

Det är på initiativet från kommunen som sociala företaget Oden och Freja får tillgång till ny tomt då nuvarande hyresavtal går ut vid årsskiftet. Kommunen skänker nuvarande moduler till verksamheten och hjälper till att flytta dessa till den nya tomten. Bedömningen som tjänstemännen har gjorts är att rivningen av fastigheten skulle inneburit en kostnad för kommunen på 150 000 kronor och därför föreslogs denna summa som ersättning, vilket kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade vid senaste sammanträdet.

Hunddagiset kommer, innan årsskiftet, att bli granne med Styrkonstruktion och Vaggeryds Energi.

Här finns artikeln om att Hunddagiset ber om hjälp. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *