Nyheter

I morgon välkomnas nya kyrkoherden

Nyheter I Åkers kyrka blir det i morgon eftermiddag kyrkoherdemottagande, där biskop Fredrik Modéus kommer att motta Teresia Clifford som kyrkoherde i Skillingaryds församling.

Med anledning av pandemin är det inte möjligt att närvara fysiskt vid gudstjänsten, men den kommer att livesändas på församlingens Youtubekanal, där den även kommer att kunna ses i efterhand.

– Det är med glädje och förväntan som jag tar mig an mitt uppdrag som kyrkoherde i Skillingaryds församling. Jag längtar efter att vi tillsammans bygger framtidens kyrka, säger Teresia Clifford.

Teresia Clifford tillträdde som kyrkoherde i Skillingaryds församling den 17 januari i år. Närmast kommer hon från en tjänst som komminister i Rogberga-Öggestorps församling. Tidigare har hon bland annat varit stiftsadjunkt på Växjö stiftskansli, där hon arbetat med konfirmandfrågor, kulturmiljöpedagogik och vänstiftsrelationen med Oxfords stift i Church of England med mera. Teresia Clifford prästvigdes 2005 för Växjö stift.

– Dagen för mottagandet präglas av förväntningar och förhoppningar inför framtiden och är en viktig händelse i en församlings liv. På söndag välkomnar vi Teresia Clifford som kyrkoherde och markerar gemenskapen mellan församlingar och stift, även om mottagningarna nu anpassas utifrån gällande restriktioner och då sker med betydligt färre gudstjänstfirare på plats än vanligt, säger biskop Fredrik Modéus.

Vad är en kyrkoherde?
En kyrkoherde är en präst som leder en eller flera församlingar.

Här finns artikeln om Teresia Clifford

Teresia Clifford är församlingens nya kyrkoherde och gudstjänsten hålls på söndag. Arkivbild

Taggar

Dela


2 reaktioner på I morgon välkomnas nya kyrkoherden

Allt gott och Guds välsignelse i ditt uppdrag!
Det är en fin församling att tjänstgöra i.

Välkommen Teresia till Hagshult, Tofteryd och Åkers socken
Linus Persson, flöjtbärare i svenska kyrkan, Skillingaryds församling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *