Nyheter

Inget bygglov för Mejeritomten

Nyheter Vid miljö- och byggnämndens möte avslogs bygglovet för VSBO;s 32 lägenheter vid Mejeritomten i Skillingaryd. Artikeln uppdaterad kl 15.00.

Tidigare plan över området. Hur det slutgiltligt kommer att se ut får tiden utvisa

Kommunala bostadsbolaget fick inte igenom sitt önskade bygglov för de två hyreshusen som ska byggas vid Mejeritomten i Skillingaryd.

– Handlingarna är inte kompletta. Det saknas nybyggnationskarta, finns inga måttangivna ritningar, parkeringen är anlagd på allmän plats och man har inte koll på vad som är under marken. Samt att det ska vara en öppen tomt så man lätt kan ta sig ner till Gropabäcken. De får komma in med nya handlingar innan vi ger bygglov, säger Johnny Wackt (KD) ordförande i miljö- och byggnämnden.

Bygglovet gäller de två hyreshus som kommunala bostadsbolaget ska bygga på mejeritomten och ska rymmas 16 lägenheter i varje hus. I september, förra året, gav kommunstyrelsens arbetsutskott uppdraget och önskade byggstart till våren, artikeln kan läsas här.

– På grund av ett missförstånd har vår entreprenör fått i uppdrag att ta fram bygglovshandlingar till 2 maj. När vi upptäckte att handlingarna inte fanns framme i tid så hann vi helt enkelt inte med att få fram allt till gårdagens nämndmöte. Vi visste, sedan tidigare, att nämnden inte skulle ge oss bygglov så snabbt som i går. Felet är vårt och vi hoppas nu att miljö- och byggnämnden kan behandla bygglovet på beredningen och extranämnden i nästa vecka. Vår målsättning är fortfarande att komma igång med markarbeten i juni och inflyttningen ska bli i maj nästa år, säger Satu Jonsson på VSBO

Taggar

Dela


9 reaktioner på Inget bygglov för Mejeritomten

Bluff är det alla gånger väntar de lite till så blir det Värnamo det är väl det de vill bli av med Skillingaryd

Håller med Roger vore enkelt och smidigt för hyresgästerna att komma in i huset och hiss upp till lägenheterna
Politikerna o VSbo vill inte att Skillingaryd ska utvecklas om det hade byggts tidigare hade befolkningen ökat vi gamlingar hade sålt våra hus till unga familjer

I Skillingaryd händer absolut inget, allt flyttas fram som vanligt, snart kommer dom med info (bygget läggs på is. )
Sån här tid ska det inte ta, bara en massa ursäkter när man mailar dom ansvariga.

( iem söker ni lägenhet ?)

Att det ska vara så svårt att bygga i Skillingaryd i Vaggeryd byggs det på löpande band och har så gjorts i ett antal år

Att bygga ett garage ett stycke från husen verkar ju helt fel , bygg en halv-våning inunder husen .
Satus svar på detta är att det är för dyrt , då är det ju väldigt konstigt att nästan alla nybyggnationer i Jönköping byggs på detta vis även med betydligt svårare förutsättningar. Här i Skillingaryd är det ju mestadels sand vilket gör proceduren billigare.
Dessutom skapar man ju utrymme , dessutom blir det ju inkomst på denna yta .
Att bygga en garage-våning utan badrum och kök med inkomst för parkeringsplatser kan inte vara för dyrt .

Satu tänker inte långsiktigt. Vid senare behov får det plats ett hus till om garaget byggs under husen. Dessutom blir det attraktivt för äldre att ta hissen ner till bilen.

De låtsas nog att de vill bygga och tror att vi kommer till Vaggeryd men det kommer inte att ske
Det är flera år försent nu är det knappats lönt att flytta från villan på ålderns höst
Hemtjänsten får väl sköta hemmet när orken tryter för oss

Med så många brister finns det bara två alternativ.
Antingen vill inte VSBO bygga i Skillingaryd eller så är de inkompetenta och borde ersättas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *