Nyheter

Jan-Eric vill se en arena för kulturen i Vaggeryd

Nyheter Kristdemokraternas Jan-Eric Victor tycker att det behövs ges mer stöd för att främja kulturen i Vaggeryds kommun. Det är en åsikt han kommer gå till val med berättar han för Skillingaryd.nu.

Jan-Eric Victor. Foto: Per Bunnstad

Jan-Eric Victor har tidigare varit chef för kulturskolan och han vill nu få fram verktyg för eldsjälar inom kulturen för att kunna komma fram.
– Förr gavs det väldigt mycket tillfälle för eldsjälar att kliva fram och ta initiativ och det handlade mycket om olika kulturuttryck där man kunde ta initiativ till olika saker, berättar han och fortsätter:
– Det kanske inte bara är bildskärmarna hemma som lockar utan att det finns ungdomar som vill skapa någonting och vilken möjlighet ger vi dem att göra det? Jag menar att vi måste lyfta fram de möjligheterna.

Mötesplatser

Jan-Eric Victor fortsätter:
– Att man på något sätt ska kunna hitta vägar att via kommunen få stöttning. Det kan handla om ekonomiskt stöd, det kan vara stöd kring kunskap om hur man kan lägga upp det till exempel. Det handlar om dels de här olika uttrycken, men också om mötesplatser.
– Jag tror inte man ska kliva in heller och göra sakerna, för eldsjälar har ofta egna vägar att gå. Men de ska kunna hitta ett stöd för detta.

Hur tycker du att man ska lyfta fram dessa då?
– Dels…Ända sedan jag började på Fenix 2 så har jag velat lyfta fram det som allmänhetens lokaler att dela erfarenheter i. Jag bjöd in folk att samtala om hur man kan göra. Jag tror vi ska ha många flera sådana platser där man verkligen kan lyfta fram människors idéer och tankar istället för att vi ska lägga någon slags lag om att ”så här måste du göra” som vi gärna gör i vårat samhälle idag.
– Jag vill lyfta fram Fenix 2 som jag vill ha som en kulturarena. Inte bara där man har ett utbud av professionella och amatörarrangemang med musik, dans och teater, utan där man också ger möjligheter till att mötas och använda den lokalen som en arena för att utveckla människors kulturintresse.

Vill se renovering av simhallen

Det finns en rad exempel på kulturella mötesplatser i Vaggeryds kommun alla redan. Jan-Eric Victor lyfter bland annat fram biblioteken, teatersalongen, Kulturskolan och hembygdsföreningarna.
– Det vi saknar är möjligheternas och mångfaldens offentliga mötesplatser, där olika estetiska och kulturella uttryck får mötas och hjälpa oss växa och vidga den egna verkligheten och fantasin.

Jan-Eric Victor och hans parti har även en idé om idrottslivet i kommunen.
– Vi i Kristdemokraterna vill se att renoveringen och nybyggnationen av simhallen i Vaggeryd också inkluderar en satsning på en idrottsarena, likt Arenan i Skillingaryd, som också kan tillfredsställa behovet av en idrotts- och gymnastiksal för högstadiet och gymnasiet. Fenixhallen bör bli en permanent konsert- och arrangemangshall som tar 415 personer i publiken, säger han.

Taggar

Dela


1 reaktion på Jan-Eric vill se en arena för kulturen i Vaggeryd

Du och dina partikamrater är välkomna till oss på Vinden Smedjegatan 6 i Skillingaryd som är en sådan lokal som du efterfrågar. Denna har vi byggt på eget initiativ och för egna pengar. Kanske man kan få stöd ifrån er?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *