Nyheter

Kan generell borgen bli en sådan stor fråga?

Nyheter Det undrade oppositionen när frågan om borgen till Vaggeryds Energi AB när kommunstyrelsen hade sitt sammanträde

Arkivfoto

Det blev en het debatt när det generella borgenstaket om 280 miljoner kronor skulle lämnas till energikoncernen Vaggeryds Energi AB vid senaste kommunfullmäktige. Resultatet från den långa kvällen blev en återremiss till kommunstyrelsen. Nu blir det en vända i arbetsutskottet också.

– Debatten vi hade innan sommaren… den blev helt felaktig. Man diskuterade en fråga som inte hade med frågan att göra. Frågan handlar om borgen och inget annat. Nu är jag jävig. Men vi kommer att ta en runda med det här i arbetsutskottet och diskutera sakfrågan igen, berättar Thomas Axelsson (KD).

– Att man inte är överens om en sådan här stor fråga är en stor brist i femklövern. Hur kan generell borgen bli så stor? Det är en jättebrist och man borde inte hamna i den här situationen, kommenterar Kenth Williamsson (S).

Gert Jonsson (M) toner ner debatten och säger ”Vi är fem partier som försöker att komma fram, det är en process som tar tid. Ärendet från början är ett borgensärende, men det svävar iväg en del. En del av detta är genomarbetet tidigare och jag hoppas att vi kan landa på det vi hade och att vi får igenom det här”.

Debatten om borgen, till Vaggeryds Energi, finns att läsa här

Taggar

Dela


1 reaktion på Kan generell borgen bli en sådan stor fråga?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *