Nyheter

Klevshult laddar för rallyfest

Nyheter Tävlingsledaren Mats Bergman från Skillingaryds Motorklubb förberedde tjejerna och killarna på Rasta och Hotell Småland i Klevshult på den stora rallyhelgen nästkommande helg. ”Det här ska bli jättespännande”.

Här, vid hotell Småland i Klevshult, kommer rallyt skötas av tävlingsledningen

Hotellet är fullbokat sedan länge, extra beställning på kaffe, bensin, mackor, mat, restaurangen och butikens öppettider förlängs och personalresurserna omfördelas. Det är snart dags för Rally-SM, där högkvarter och serviceplats är i Klevshult. 

– Oftast går tävlingarna i större städer med väldigt liten uppslutning. Nu har vi chansen att visa att Klevshult levererar. På fredagskvällen blir det högtidligt, där Gnosjö och Vaggeryds kommunalråd inviger tävlingen vid Tures Torg. Vi önskar såklart att Klevshultsborna finns på plats denna fredagkväll och hjälper till att ge en festlig inramning. Vi kommer att engagera en välkänd speaker från Tofteryd som kommer att intervjua de tävlande innan de drar ut på kvällens fyra specialsträckor. På lördagseftermiddagen blir det prisutdelning, också här på Tures Torg, berättar Mats Bergman som är tävlingsledare. 

Efter invigningen på fredagskvällen har platschefen Lena Andersson på hotellet och restaurangen dukat upp med ”Rallyräkmacka”.

– Det här blir verkligen jättespännande och vi ser fram emot rallyhelgen. Det är ett uppsving för kommunen och jättekul att få vara en del i det här. Vi får ofta höra att det ”inte händer något i Klevshult”, men nu bjuder vi in till en riktig fartfest här i Klevshult. Vi ser gärna, för planeringens skull, att man bokar rallymålet, säger Lena Andersson när hon tar med sig tävlingsledaren för att visa hotellets faciliteter där rallyts högkvarter kommer att finnas. 

Tävlingen, som i år blev finaltävling i Rally-SM efter diverse flyttar, kommer att bli Sveriges längsta tävling för året. 11 mil specialsträckor bjuds de tävlande som kommer från hela landet. I Klevshult kommer serviceplatsen vara dit de tävlande anländer tre gånger efter att ha avverkat etapper på fredagskvällen norr om Klevshult, lördagsförmiddagen i Vaggerydstrakten och lördagseftermiddagen väster om Klevshult och Gnosjö kommun. De flesta tävlande ansluter sig till Klevshult på torsdagskvällen och tävlingen engagerar över 200 funktionärer och har lockat ett 75-tal deltagande ekipage när SM-medaljerna kommer att fördelas. 

Här finns mer information om deltävlingen i Rally-SM

Mats Bergman, till vänster, träffar Lena Andersson, Ann-Helene Johansson och Claudia Slazunska för genomgång och planering inför den stora rallyfesten som äger rum i Klevshult nästa helg

1 reaktion på Klevshult laddar för rallyfest

Lite lyxigare än när vi stekte massor med ägg och gjorde mackor i hundratal
De var populära
Det är många år sedan. Kl att klubben är så aktiv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *