Nyheter

Kommenterar gudstjänstfrågan i Bondstorp

Kommenterar gudstjänstfrågan i Bondstorp

Nyheter Erik Dreier, som är kyrkoherde och Mats Bergman, som är ordförande i kyrkorådet, ger en kommentar om den fråga som väcktes i går kring att det inte blir gudstjänster längre i Bondstorp.

Så här lyder deras kommentar:

Det är mycket glädjande och tacksamt att möta människors engagemang för sin kyrka och för ett församlingsliv. Det engagemanget är en förutsättning för den dialog som ska få uttrycka olika viljor i spänningsfältet mellan medvindsfrågor och utmaningar. Den processen pågår ständigt i den demokratiska organisationen i Svenska kyrkan och utgör sammantaget vägen till beslut.
Församlingsråd är tongivande i utformning av bland annat gudstjänstliv och församlingens verksamhet. Från rådet omsätts detta till kalender, plats och verksamhet så att arbetet kan ledas och fördelas under kyrkoherdens ansvar. I den organisationen och med den strukturen vill vi återigen uttrycka en tacksamhet och glädje över att synpunkter, förslag och idéer för framtidens kyrka i det här fallet går från Sockenrådet i Bondstorp till Församlingsrådet.

Med detta följer också en förväntan att ord och handling är samstämmiga i den dialogen. Erik Dreier, kyrkoherde
Mats Bergman, ordförande kyrkorådet

På denna länk finns gårdagens intervju med Pelle Philip

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *