Nyheter

Kommunen aktualiserar köpekontrakt för 53 miljoner

Nyheter Sedan förra sommaren har Vaggeryds kommun ett intentionsavtal med markägare till Bratteborg 2:6, området intill det nya exploaterade området vid E4:an Vaggeryd norra. Nu är kontrakten på gång att bli klart.

Köpekontraktet som kommunstyrelsens arbetsutskott hade på sitt senaste sammanträde möjliggör 52 hektar. Det tidigare området är tecknat och köpekontraktet har upprättats för att möjliggöra planering av ytterligare industrimark, då kommunens tidigare lediga mark börjar ta slut… 

53 miljoner är utgiften för markköpet och därefter ska området detaljplaneläggas innan försäljning av mark kan göras. 

Söder om det aktuella området fastställdes tidigare en taxa på 230–280 kronor per kvadratmeter och det är i skrivande stund oklart vilken taxa kommunen tar ut för det nyinköpta området. 

Köpekontraktet kommer att gå upp i kommande sammanträde hos kommunstyrelsen där man föreslår kommunfullmäktige att godkänna köpekontraktet. 

Kommunen gör köpekontraktet aktuellt igen efter intentionsavtalet förra sommaren. Området på norr i Vaggeryd utökas med 52 hektar industrimark

__________________________

Om kommentarer

Du som kommenterar tänk på det här:

Inga påhopp tolereras på politiker, andra personer, föreningar, myndigheter eller andra. Inga svordomar eller antydningar till detta tillåts, då tas kommentaren bort med automatik. Rasism är självklart inte tillåtet.

Vi vill gärna att ni använder ert riktiga namn eller har ett återkommande alias. Ibland tvingas vi ta bort kommentarsmöjligheten på grund av att våra regler inte följs.

Blir det ingen bättring så kommer vi att förändra möjligheten att kommentera.

Taggar

Läs mer

Industrimark för kommunens företag i ny detaljplan

5 reaktioner på Kommunen aktualiserar köpekontrakt för 53 miljoner

Enligt nätet så kostade skogsmark 75 000 kronor för en hektar år 2021. Då borde priset ligga kring cirka 4 miljoner. Kan inte förstå att man betalar 53 miljoner för 53 hektar…

Det blir väl runt 1 019 kronor per kvadratmeter om jag räknat rätt. Jag är inte säker på vilka priser det ligger på för tomter för villor men jag tycker inte att det låter oskäligt.

Inte kan väl kommunen betala 53 miljoner kronor för 52 hektar mark? Jag måste väl ha fattat detta fel?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *