Nyheter

Kommuninvånarna tryggast i länet

Nyheter Nu har den nationella trygghetsundersökningens resultat landat. Den visar att närmare var femte medborgare i Vaggeryds kommun oroar sig för att vara utomhus på kvällarna. Den siffran är dock den lägsta i hela länet.

Det är Brottsförebyggande rådet (BRÅ) som varje år genomför den nationella trygghetsundersökningen. Den visar att oron för att vistas utomhus på kvällarna i Vaggeryds kommun stadigt har gått ner sedan 2017.

18 procent i 2022 års undersökning anger att de är oroliga för att gå ut på kvällarna, och till och med avstått från att gå ut på grund av oro.

Snittet i procent för Jönköpings län ligger på 25 procent och av de tio kommuner där undersökningen fick fram ett mätbart resultat var alltså invånarna i Vaggeryds kommun tryggast i länet.

Så många procent av invånarna avstår från att gå ut kvällstid

Taggar

Dela


Läs mer

Skadegörelsen ökar och buset i Hok har minskat

5 reaktioner på Kommuninvånarna tryggast i länet

Initialt så är det skrämmande siffror. Nu vet jag inte hur frågeställningen var på undersökningen. Så det är svårt att dra några direkta slutsatser. Frågan kan ju vara allt från ”känner du obehag/kymigt av att gå ut på kvällen” till att ”känner du att det är med direkt fara för ditt liv att sticka ut snoken på kvällen”

Ja verkar som det är bara Adam som uppmärksammar det vidriga i de höga siffrorna, kan bara instämma. Tänk om en biltillverkare har de här höga siffrorna när det gäller otrygghet och osäkerheten då skulle tillverkaren tvingas ta tillbaka den modellen

Märklig rubricering när artikeln handlar om att nästan var femte invånare i kommunen inte vågar gå ut på kvällen.

Även om det är lägst siffror i länet så är det väl ändå sjukt att så många inte vågar gå ut? Det är väl upp till alla att agera så att tryggheten sätts i fokus?

Men är det anledning till att känna sig trygg att det hittas sprängmedel i bilar, skjuts på hus, drograttfylla, misshandel och så vidare. Men det är ju så det ser ut i det här landet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *