Nyheter

Skadegörelsen ökar och buset i Hok har minskat

Nyheter Vid brottsförebyggande rådets träff under tisdagen diskuterades tryggheten för invånarna i kommunen. – Vi är trygga men några signaler är inte bra, säger kommunalrådet Jonsson (M). 

Arkivbild på skadegörelse

Efter Skillingaryd.nu:s publicerade statistik gällande att ”vi är tryggast i länet” som nationella trygghetsundersökningen publicerade förra veckan fick kommunens brottsförebyggande råd densamma på sitt bord under tisdagens sammanträde. Där gavs en lite annorlunda lägesbild och Gert Jonsson (M) berättar: 

– Vi läste statistiken om att vi var tryggast i länet som nationella undersökningen visar. Överlag är det ganska lugnt och stabilt, men vi har några signaler som inte är så bra. 

– Det som har uppmärksammats är skadegörelse på offentliga byggnader. Polisen har gjort en GGVV-jämförelse och ser att det har ökat hos oss samt i Värnamo kommun. Har vi blivit bättre på att rapportera kan man undra? Ska vi sätta upp kameror, mer belysning, mer vuxenvandring? Det kanske är så att vi har byggnader vi inte har rivit och det kanske inbjuder. Det var skadegörelse som stack ut som negativt. Sedan finns det positiva saker också, exempelvis har buset i Hok minskat. Vi har färre orosanmälningar. Men som sagt, det gäller att fånga upp det som är aktuellt. Skadegörelsen som jag berättade om innan samt nedskräpning, bland annat intill våra terminaler. Det är också ett bekymmer, avrundar Gert Jonsson (M) efter sammanträdet med brottsförebyggande rådet under tisdagsmorgonen. 

Taggar

Läs mer

Kommuninvånarna tryggast i länet

3 reaktioner på Skadegörelsen ökar och buset i Hok har minskat

Sätt upp kameror!
På Sörgårdsskolan görs det polisanmälningar löpande efter all skadegörelse och alla inbrott som sker där!😢

Vad gäller nedskräpning har det noterats att viss hemtjänstpersonal ofta lämnar efter sig cigarettfimpar, plastförpackningar med mera på gatan innan de slår igen bildörren och åker vidare.
Trist och dessutom olagligt att skräpa ned i Sverige. Hur svårt kan det vara att med sig sitt eget skräp?
Mindre nedskräpning, som till exempel om man kastar enstaka skräp på gatan, kan leda till en skräpbot på 800 kronor.

Läs gärna mer på:
https://hsr.se/artiklar/vad-sager-lagen
https://www.naturvardsverket.se/amnesomraden/avfall/avfallsslag/nedskrapning/

Hur kan man säga att skadegörelsen och ”buset” i Hok har minskat? När besökte Gert Hoks samhälle senast och tittade runt? Senaste månaden har det bland annat eldats på ett träd på skolan. Bara för att orosanmälningarna minskar betyder inte det att läget är lugnt.
Nu har det till och med startats upp en egen vuxenvandring bara för Hok, då föräldrar på eget initiativ vill öka tryggheten i Hok. Utan ideella krafter hade våra barn och ungdomar inte haft något att göra i Hok, när tänker Gert satsa på Hok?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *