Nyheter

Kyrkorådets ersättare blev fler

Nyheter Vid tidigare sammanträdet var inte ledamöterna överens om antalet ersättare i kyrkorådet i Skillingaryd och punkten på dagordningen lämnades åter till valberedningen. Nu har nytt beslut tagits.

Närmast i bild är Bo Holst (S) som är valberedningens ordförande

Som Skillingaryd.nu tidigare berättat om var det inte allt på föregående sammanträdet som klubbades igenom vid första kyrkofullmäktige. Kan läsas här.

Det var punkten om kyrkorådets ersättare som inte blev klubbad utan skulle lämnas tillbaka till valberedningen. Ledamöterna ville ha tio ersättare totalt istället för sju för att kunna få in nya och yngre ersättare. Nu har nytt kyrkofullmäktigebeslut tagits under extrainsatt sammanträde strax innan jul.

– Vi fick uppdraget att plocka fram två i stora gruppen (Vår kyrka) och en till ersättare i (S)-gruppen. Vi föreslår Ann-Louise Ahlner, Jessica Aldelius samt Ann-Britt Gustavsson, förklarar Bo Holst som är valberedningens ordförande i kyrkofullmäktige. 

Ledamöterna röstade ja till det nya förslaget och nu kommer det att vara totalt tio ersättare till fullmäktige. Turordningen ändrades också vilket medförde att nyinvalda Ann-Louise Ahlner plockades in som andre ersättare av sju i ”Vår kyrka”.

– Det ska bli mycket roligt och intressant, kommenterar Ann-Louise efter sammanträdet.

– Vi borde kalla in alla ersättare vi har till kyrkorådet så att de har en chans att komma med från början och se vad det handlar om, menar Gunnel Lagander Johansson och får till svar från Pia Jonsson, ordförande i kyrkorådet, att det redan är planerat.

(S)-gruppens ersättare i kyrkorådet i turordning; 1:e Claes Johansson, 2;a Gullvi Alkemark och 3;e Ann-Britt Gustavsson.

Vår kyrkas ersättare i kyrkorådet i turordning; 1;a Barbro Lemke, 2;a Ann-Louise Ahlner, 3;e Eva Toftgård, 4;e Erika Gunnarsson Kibowa, 5;e Johan Thelander, 6;e Jessica Aldelius och 7:e ersättaren är Thomas Jonsson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *