Nyheter

Marijo svarar på insändare

Nyheter Barn- och utbildningsnämndens ordförande Marijo Corkovic (S) svarar på insändaren ”politiker upp till bevis”.

Nej. Vi köpte inte skog över värdet utan fakta är att priset låg inom värderingen och prognoserna visar att Stigamo kommer att vara en lönsam affär.

Det står även att jag lovat i flera av mina insändare att skolan inte skulle spara tjänster utan att det skulle finnas personal.

För det första: Jag har aldrig lovat någonting sånt. För det andra: Det finns absolut inga politiska beslut gällande besparingar i BUN 2023.

Tvärtom så tog vi beslut om en kompletteringsbudget i juni som innehöll satsningar för barn- och utbildningsnämnden. 3,297 miljoner kronor i tillägg för lokaler, städ och indexering till friskolor + inflationstillägg på 900 ooo kronor. Dessutom anslog vi 7 miljoner kronor ytterligare till löner, vilket även får påverkan på BUN:s personal.

Hur våra rektorer jobbar med att ha sina budgeter i balans det har vi politiker inget att göra med. Det sista och viktigaste som du måste veta är att vi Socialdemokraterna regerar på en budget som i grunden beslutades 2022. Då var vi Socialdemokrater i opposition. Tyvärr, jag har ingen trollstav som jag kan använda för att lösa alla skolproblem på några månader. Men vi har ändå invigt 2 nya grundskolor i kommunen och nu även Fenix 2. Vilket är en bra bit på väg.

Vi kan också konstatera att  Sveriges kommuner och regioner har stora ekonomiska utmaningar och många prognosticerar underskott men i Vaggeryds kommun har vi ända lyckats öka budgeten – vilket vi tror är bra för kontinuiteten i verksamheten och för våra barn, elever och personal, även om man säkert kan uppleva att det finns stora behov.

Marijo Corkovic (S)
Ordförande Barn- och Utbildningsnämnden

Taggar

Dela


7 reaktioner på Marijo svarar på insändare

Tänk vilket otroligt bra och engagerat politiskt liv och debatt vi haft om alla med åsikter vågade stå för dem! Tyvärr verkar många istället knyta näven i fickan, vilket inte ger någon förbättring av demokratisk process.

Men Peppe. Du har fått svar från politiken. Resten får du väl ta inom er egen organisation. Det är väl där detaljerna sköts och inte hos politikerna.

Priset låg inom värderingen? Men det var ju (den andra) värderingen som har kritiserats (med rätta) Det är inte snyggt att skylla ifrån sig på detta vis. Ta ansvar!

Om värderingen ligger på 3 miljoner på gården, kommunen köper för 10 miljoner då har ni väl tagit 7 miljoner av våra skattekronor? Glöm inte det det inte är era utan kommuninvånares skattekronor som rullar.

Marijo heder till dig som svarar. När man läser dina inlägg om skolan sedann tidigare så är du upprörd att 10–15 tjänster försvinner och att Socialdemokraterna ska göra om och göra rätt. Då undrar jag igen. Hur många tjänster har tillkommit senaste året till verksamheterna? Hur många lärartjänster har tillkommit? Om du har tillsatt och fått tillbaka det du skrev innan valet är det ju bra. Vi som lever i verkligheten ser inte skymten av det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *