Nyheter

Mejeriet: Personal saknas för att bassängen ska kunna användas

Nyheter En återrapportering gällande vård- och omsorgsboendet Mejeriet delgavs till kommunstyrelsen vid det senaste sammanträdet.

Många har efterfrågat återrapporteringen från socialförvaltningen gällande Mejeriets fasciliteter, tillgång och så vidare. Kenth Williamsson (S) och Thomas Axelsson (KD) summerar: 

– Det som inte fungerar just nu är bastu och spaavdelningen. Det är fortfarande inte i gång, menar Kenth Williamsson (S). 

– Tillgången till lokalen var inte heller helt klar. Det är föreningar som vill ha tillgång till samlingslokalerna, en del kanske vill nyttja gymmet eller cafeterian och det har inte fungerat. Spa:et blev inte heller som tänkt och det är kopplat till skötsel av densamma. Vi kan inte begära att en undersköterska ska sköta bassängen, det behövs en vaktmästare och det är ingen som har tänkt på detta från början, menar Thomas Axelsson (KD). 

Kenth Williamsson (S) berättar att det nu går att komma till en aktivitet även om man inte bor i huset. Det andra som inte är i gång är något som man jobbar på för att få det att komma i gång. 

Det var socialchefen som rapporterade för ledande politiker att innan badet kan tas i bruk måste några brister åtgärdas  samt att det behövs mer personal med rätt kompetens som kan hantera det som ligger under spaavdelningen och kopplat till bassängen. Bastudelen kan däremot startas. 

Mejeriet, arkivbild. Det är 2,5 år sedan invigningen var och vi kikade in i spaavdelningen

Taggar

Dela


Läs mer

Politikerna kritiska: Mejeriet blev inte som tänkt

5 reaktioner på Mejeriet: Personal saknas för att bassängen ska kunna användas

Varför anställdes ingen vaktmästare från början? Ställde ingen frågan: Vem ska sköta allt runt omkring? Otroligt.

Miljörummet ser för eländigt ut. Ingen som plockar bort skräp eller sopar golvet. Ser snuskigt ut. På golvet står kartonger, gamla växter. uttjänad micro, uttjänad termos, gammalt medicinskåp, och mycket annat. Vem har ansvaret. Någon ska väl se till det. Skötseln av yttre miljön har mycket att önska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *