Nyheter

Mejving: Namnändring skapar irritation i bypolitik

Nyheter Kommunens högsta organ, kommunfullmäktige, beslutade förra sommaren att ändra namnet ”Medborgarförslag” till ”Vaggerydsförslag”. – Jag vill ha ”Gisslaköpsförslag”, skriver Sara på redaktionen i en krönika.

I vår tidning skriver vi om små och stora nyheter. Några av nyhetsinslagen är bland annat förslagen som inkommer från våra invånare, motioner från politiska partier med mera. Jämfört med konkurrerande tidningar försöker vi delge det mesta från kommunfullmäktige i vår tidning. Stora förslag och små förslag. Allt har sitt nyhetsvärde.

Förra sommaren beslutade kommunfullmäktige att förslagen som kommer från folkbokförda invånare ska sorteras en aning av presidiet och ett nytt namn antogs.

Medborgarförslag blev Vaggerydsförslag.

Att det blev just Vaggerydsförslag i den kommun vi lever och verkar i, det vet inte jag. Det måste ha funnits mer passande namn kan man tycka. Varför fick inte namnet medborgarförslag vara kvar? Det är väl inarbetat och alla förstår. Varför ändra ett bra koncept? Nog om det. Nu blev beslutet Vaggerydsförslag oavsett vem, och var man bor i kommunen, som skrivit och lämnat in det. 

Bypolitik, uppretade Skillingarydsbor, Hagshultsbor, Klevshultsbor, Byarumsbor, Bondstorpsbor och Tofterydsbor ropar: ”Varför heter det Vaggerydsförslag när det kommer från mig, jag bor inte i Vaggeryd”.

Lägg ned bypolitikyxan och acceptera våra politikers beslut. Det är bara att gilla läget, men även små nyheter blir stora om det inte, enligt en del tyckande, anges vara från ”rätt” ort. 

Vad jag tycker? Jag hade såklart helst velat se att kommunfullmäktige förra sommaren hade lyft upp mitt område, alltså kanske Gisslaköpsförslaget eller Nyholmsförslaget. Nä, jag känner mig inte kränkt…bara lite. Men jag accepterar våra folkvalda politikers beslut och bypolitikyxan är nedgrävd på gården. 

Taggar

Dela


Läs mer

Det blev Vaggerydsförslaget

4 reaktioner på Mejving: Namnändring skapar irritation i bypolitik

Blir trött på att allt kallas Vaggeryd
Bäst vore att skapa ett neutralt namn inte ortnamn i kommunen

Sara, du glömde ju Hokabor, Svenarumsbor och Hagaforsabor!
Slarvfia!

Sara svarar: Ja, det missade jag, finns fler orter som borde vara med också. Med glimten i ögat = eftersom vi är lite lättkränkta i alla delar av kommunen kanske du som ledande politiker kan göra ett rullande schema där förslagen anges med ortnamn, så alla känner sig nöjda och belåtna?

Sara, du får skriva ett Vaggerydsförslag om namnändring. Vi får se om vi tar upp det 😉
Anledningen till att vi ändrade från Medborgarförslag är att ett sådant måste följa vissa regler i sin behandling.
Vi har fått en hel del nonsensförslag, vilka tagit tid för tjänstemän att bereda, dessa kan vi idag stoppa redan vid presidiemötet.

Självklart är Vaggerydsförslag ett korkat namn.
Om det nu är så att kommunen totalvägrar medborgarförslag tycker jag att Gisslaköpförslag är det bästa. Du har min röst och mitt öra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *