Nyheter

Motorcyklisten misstänkt för grov vårdslöshet

Nyheter Det var i går eftermiddag som två trafikolyckor, tätt följt av varandra, inträffade på E4:an i höjd med Vaggeryd. Nu ändrar polisen brottsrubriceringen och den första olyckan utreds nu som grov händelse

Under eftermiddagen i går var det totalstopp på E4:an i båda riktningarna.

Den första olyckan, i södergående riktning, var en motorcyklist med passagerare, som ska ha kört slalom mellan bilar och därefter kört in bakpartiet på ett annat fordon. Motorcykeln togs i beslag och föraren var då misstänkt för vårdslöshet i trafik. 

– Vi utreder den första händelsen som grovt vårdslöshet i trafik och grovt vållande till kroppsskada, säger Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson. 

På motorcykeln färdades två personer där båda fördes till länssjukhuset Ryhov med allvarliga skador. 

Strax efter den första olyckan inträffade en annan olycka, i norrgående riktning, där en brandbil blev påkörd i samband med utryckning till den första olyckan. 

– Här har vi rubriceringen vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada, berättar Dennis Johansson Strömberg. 

Enligt regionen vårdas en man i 60-årsåldern för livshotande skador och en man och en kvinna i 50-årsåldern för allvarliga skador på länssjukhuset Ryhov. På Värnamo sjukhus vårdas ytterligare en kvinna i 50-årsåldern med lindriga skador efter gårdagens trafikolycka på E4:an.

Läsarbild. Det var totalstopp i båda riktningar på E4:an under gårdagseftermiddagen då trafikolyckor skett i både söder- och norrgående riktning

Taggar

Dela


Läs mer

Fyra till sjukhus efter olyckor på E4:an – polisen misstänker brott

1 reaktion på Motorcyklisten misstänkt för grov vårdslöshet

Men är det inte Trafikverkets fel som till låter vänstertrafik på motorväg när den bara är för omkörning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *