Nyheter

Nej till att hyra ut träningslokal

Nyheter I en politisk motion har det föreslagits att man ska utreda möjligheten för andra än de boende att kunna hyra eller låna Mejeriets träningslokal. Nu har socialnämnden avslagit motionen med hänvisning till lagen.

Mejeriet. Foto: Per Bunnstad

Det är Liberalernas Ewa Magnusson och Magnus Thelin som skrivit motionen. Där vill man att kommunfullmäktige ska besluta om att utreda möjligheten att låna/hyra träningslokalen på Mejeriet under vissa timmar. Samt att de som ska få nyttja detta får någon slags ”intyg” av kommunens hälsocoach att behovet finns och att det svårligen kan uppfyllas på annat sätt.

LÄS MER:  Dörren förblir stängd till gymmet

Motionen gick till beslut hos socialnämnden och där avslog man den.
– Lagen är solklar så vi har fattat beslutet efter de lagar och förordningar som gäller, säger nämndens ordförande Ann-Katrin Löfstedt (M).

I förvaltningens utredning, som ligger till grund för beslutet, menar man att man enligt diskrimineringslagen inte kan bereda tillträde till en lokal för endast vissa grupper. Då måste man istället göra lokalen tillgänglig för allmänheten och då strider det istället mot konkurrenslagen.

Taggar

Dela


12 reaktioner på Nej till att hyra ut träningslokal

Tycker det är ett bra beslut. Flera faktorer att ta hänsyn till: de gamla och sköra som bor där ska inte behöva bli utsatta för all smitta folk utifrån tar med sig in, de som bor där ska få känna att det är deras inte allas. Sedan de som bor där betalar hög hyra och ska således ha sina saker ifred.

Om man vill så kan man nog hitta ett sätt att komma runt det, men viljan finns nog inte för det är bekvämast så.

Är det inte lika mycket diskriminering att jag som är frisk och ung inte får bo på Mejeriet?

Jag tycker att det är självklart att de som är sjuka och behöver rehabilitering och inte kan få det på vanligt gym ska få hjälp av kommunen när vi har lokaler som bara står tomma.

Jag år inte alls förvånad och problemet är att för få politiker lyckas ha egna sunda åsikter så därför blir alltmer personalstyrt.

Ta exempelvis alla numera tomma boende på Jupiter samt dubbelboendelägenheterna på Sörgården där gamla numera inte kan bo.

Vid Mejeriets byggnation ville man täcka in allt. Äldre vårdboende, trygghetsboende, gym och bad och generösa gemensamhetslokaler samt bra personallokaler.

Visst blev det mycket på en gång fast utnyttjandet utav lokalerna blev inte helt som de från början var tänkt. Vårdboende används till de som har tungt och stort behov vilket är Ok. Men iden om att utnyttja alla gemensamhetslokalerna orkar inte så många med. Trygghetslägenheterna helt okej men de som hyr dessa får väl inte utnyttja badet.

Ja och så nu det senaste med gymmet som fått nu fått ny argumentation med begrepp som rättvisa. Jag undrar om det finns gym för boende på äldreboenderna Sörgården och Furugården. Om inte så är det ju orättvist gentemot boende på äldreboendet Mejeriet.

Ja bäst är väl att låta alla faciliteter få utnyttjas utav personalen enbart så slipper ju de gamle att fundera på vilket boende det är bäst att vara på.

Numera är jag inte politiker utan enbart lekman och jag har faktiskt inte ännu varit inne själv och sett hur det ser ut men jag har hörseln kvar och den vägen får man reda på mycket.

För socialnämndens politiker är det nog dags att ompröva frågan på nytt anser jag som före detta gammal kommunrevisor.

Varför inte utnyttja lokaler som finns. Så fyrkantiga politikerna är.
Med vänlig hälsning Helene

Snacka om paragrafryttare. Man mår illa av att läsa detta. Nu blir det att hålla koll på andra paragrafer också så att de inte missbrukar något.

Gör om och gär rätt!
Talar för flera i ”Gubbaträffsgruppen”som mjukat upp lederna någon gång då och då.

Varför la man en massa pengar på dessa lokaler överhuvudtaget när de knappt utnyttjas.
Man borde hushålla bättre med kommunens pengar och lägga dem på sådant som nyttjas och inte mestadels bara står och ser fint ut. Vinterträdgården i entréplan på Mjeriet, hur många boende sitter där? De jättefina inglasade allrummen med kamin, vilka sitter där? Rastande personal? Stora matsalen med TV-soffor, vilka sitter där när det inte är någon måltid? Jo, personalen. De boende sitter i sina små rum, var för sig. Idag är man oftast så dålig när man får plats på boende att man inte nyttjar de stora gemensamma utrymmena. Det är min erfarenhet att man hellre hade uppskattat ett större rum med mer plats för sina privata saker som gör att det känns som ett hem och inte institution.
Bygg med tanke på dem som ska bo där nästa gång. Ingen utställningslokal.

Det var det dummaste jag läst i dag

Varför kan det inte få användas ?

Det är väl bättre det används än att det bara stå .

Detta är ju helt otroligt dåligt och empatilöst mot en grupp människor som inte kan vara på ett vanligt gym! Gymmet står ju helt orört i nästan alla dygnets timmar, då är det väl bättre att låta en annan grupp av människor som inte bor i huset får använda det. Men vad vet jag ni kanske mår bra av att krossa andra så de måste nyttja mer hemtjänst och gå på fler mediciner, bli sämre istället för träning och motion som i slutändan gör att de mår bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *