Nyheter

Nu går simhallsfrågan ut på remiss

Nyheter Inriktningsbeslutet från simhallsgruppen är att en ny simhall ska byggas i samma område som den nuvarande. Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott beslutat att förslaget ska ut på remiss till samtliga nämnder och bolag. Svar ska inkomma senast 30 september.

Den parlamentariskt sammansatta simhallsgruppen har under året arbetat med frågan om var den nya simhallen ska byggas. Antalet förslag har minskat från 7-8 till två: Nuvarande placering (Oden) och Vaggeryds IP. I inriktningsbeslutet från simhallsgruppen rekommenderas den nuvarande placeringen.

LÄS MER:  Simhall på IP skapar förutsättningar för idrott, lek och motion

På kommunstyrelsens arbetsutskotts senaste sammanträde beslutades att en remiss ska skickas ut till samtliga nämnder och bolag för att få deras synpunkter på och hur de påverkas av de två placeringsalternativen.
– Det är viktigt att våra förvaltningar får ge sin syn på saken. Exempelvis vad skolan tycker, säger kommunstyrelsens vice ordförande Kenth Williamsson (S).

LÄS MER:  Simhall på IP: ”Över min döda kropp att det blir bassäng här”

Kultur- och fritidsnämnden beslutade i december 2021 att skicka ut en remiss till partigrupperna för att få deras åsikter om vilken riktning kommunen ska ta när det gäller Vaggeryds simhall. De nuvarande underlagen visar att simhallen har nått slutet av sin tekniska livslängd.

En rapport från 2021 konstaterar att kommunen har två alternativ: antingen att genomföra en omfattande renovering eller planera för en ny simhall. Kultur- och fritidsnämnden rekommenderade kommunfullmäktige i mars 2022 att satsa på att bygga en ny simhall i Vaggeryd.

Två alternativ för lokalisering återstår

Taggar

Dela


5 reaktioner på Nu går simhallsfrågan ut på remiss

Så kan man se det Per-Erik. Men nu var det väl ändå så att det var Vaggeryds simhall som gång på gång synas ner? Som under perioder tagits ur bruk på grund av dess skick? Skillingaryds simhall har sina brister, det säger jag inget om. Men fick också förmågan i grundskolan att förstå att det inte är det äldsta som nödvändigtvis är mest trasigt, eller att inte allt är ett maktspel heller för den delen…

Andersson, tack för att du går in i debatten!
Håller absolut med dig och jag ser fram emot ett familjebad nära stationen i Vaggeryd och som skulle levandegöra centrum eller ännu bättre mellan Skillingaryd och Vaggeryd servade av eldrivna autonoma transporter som inom väldigt snar framtid är en realitet.

Med mycket god och för cirka 500 000 kronor i expertutredningar kännedom om maktspel kontra fakta i planärenden i Vaggeryds kommun så håller jag också med dig, allt är inte maktspel men detaljplanearbetet mot företagen vid idrottsplatsen saknar grund i tagna politiska styrdokument. Det som nu görs är inget annat än maktspel.
Precis som jag själv och mitt juridiska ombud fått brev från kommunledningen så får politiska ledamöter som inte vill foga sig i maktspel klara förutsättningar för hur man ska rösta, annars….., så fungerar ”Den sanna demokratins ande”

Skillingaryds simhall invigdes enligt uppgift 1963, Vaggeryds simhall 1973.

Begreppet teknisk livslängd kanske innebär att båda simhallarna är uttjänta och kostnaden är 600 miljoner, inte 300 miljoner.
Vem räknar och hur räknar personen?
När har majoriteten bestämt att Skillingaryds simhall skall ersättas med en ny?
Grundskolans matematik säger att Skillingaryds simhall är 10 år äldre och när något är äldre så är det rimligen närmare tidpunkten att ersättas än det som är yngre.

I många kommuner är det så att beslut som innebär stora ekonomiska åtaganden förankras väl i politiken med parlamentarisk representation, 1 parti 1 röst.

Så har också skett i vår kommun. Varje parti inhämtade respektive väljares åsikter och den parlamentariskt sammansatta simhallsgruppen röstade. Utfallet i röstningen blev placering så nära brukarna, skolan, som möjligt.

Det var M och S representanter som röstade för idrottsplatsen så långt från brukarna som möjligt, närmare Hok.

Art förlora en omröstning kan naturligtvis inte ske så nu ska majoritetsstyrda nämnder i stället yttra sig. Det är inte särskilt svårt att med stöd i historik förstå att varje nämnd kommer att förorda idrottsplatsen och där kommer den nya aimhallen att stå, ingen representant i majoritetens partier kommer att ha någon annan åsikt i nämndernas röstningar i enlighet med den ”Sanna demokratins ande”.

Visst är det väl så att det finns två simhallar som måste i så fall ha nått slutet av sin tekniska livslängd och det behövs ta höjd för två investeringar? En mellan Vaggeryd och Hok och en mellan Skillingaryd och Klevshult?

Riv industribyggnaderna bakom fina familjecentralen, utmed Nådastigen, och bygg ny simhall där! Det området skämmer ut Vaggeryds centrum!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *