Nyheter

Nu öppnar salong Bon

Nyheter I morgon öppnar Mia Freyschuss och Hillevi Lindberg dörrarna till sin nya salong i centrala Vaggeryd… 

Frisörkollegorna Mia och Hillevi öppnar salongen i morgon  [1/5]

Det kom ett paket...   [2/5]

  [3/5]

Mia och Hillevi är tacksamma att vänner och bekanta ställt upp. I spegeln syns Mias pappa som inte ville vara med på bild, men blev det ändå...   [4/5]

"Vi gör det här lilla extra", säger tjejerna och i morgon öppnas dörrarna till Salong Bon  [5/5]

Mia Freyschuss och Hillevi Lindberg lämnade sina hyrstolar på Salong 93 under skärtorsdagen. Veckan som varit har saxen och hårfönen bytts ut mot skruvdragare och målarpensel. I morgon öppnas dörrarna till deras alldeles egna salong. För någon månad sedan fick de tillgång till lokalen där det nyligen har varit en frisersalong men en renovering och ombyggnation behövdes för att möta Vaggerydstjejernas önskemål. 

Hur kommer det sig att ni flyttar från Skillingaryd till Vaggeryd?
– Vi blev tillfrågade när lokalen blev ledig. Åkte hit, tittade och fastnade direkt. Vi minns lokalen som konfekthörnan, säger de båda tjejerna och ler stort. 

När vi kommer in i den nya salongen under fredagsförmiddagen är arbetet i full gång och ska de verkligen hinna allt klart innan öppningen på måndag, undrar vi och ser oss omkring…
– Oja, dagen är ung och vi är effektiva, kontrar Hillevi snabbt och skrattar till. 

När lokalen blev deras fanns det bara en plats för schamponering. Nu är det två och det är det som dragit ut lite på planerade renoveringen. 

– Vi ville ha en plats för detta och inte en upphöjd sektion som det var tidigare här. Nu är ledningarna dragna och vi har fått allt i ett plant läge vilket gör det mer tillgängligt för alla. Vi har målat väggarna. Fått nya inredningen på plats och det är träpanel som vi har sågat och fixat till, det var som ett pussel, men bra blev det. I personalrummet har vi nu tvättmaskin och torktumlare. Vi har haft god hjälp av alla bekanta och vänner, berättar Hillevi Lindberg och Mia Freyschuss fyller i: 

– Lokalen är inte så stor och vi ville dela av stationerna lite, nu blir det mysigt. Vi ville ha en röd tråd och hållbart över tid. Vi hoppas att våra kunder kommer att gilla det. Det är varmt, fräscht, tilltalar alla generationer och det ska kännas som ett vardagsrum. Man ska se fram emot att komma hit och här ska man känna sig avkopplad. Ett exempel är massageschamponering och vi gör det där lilla extra. Vi har tre frisörstolar här då Evelina Andersson (reds anm; Salong 93) kommer till oss efter sommaren. 

I salongen finns även Mias pappa Nisse som har stöttat och hjälpt till under renoveringen: 

– Ja, den här veckan har varit full fart med att hämta byggmaterial. I dag har jag mest kört bort skräp. Jag dricker en del kaffe också…

Företagsnamnet ”Salong Bon” betyder bra på franska och tjejerna tyckte att det blev ett bra namn som alla kunde säga, och visst är det så! På måndag öppnar tjejerna dörren till sin nya salong, en fullbokad måndag, så den riktiga invigningen blir framöver… 

Mia och Hillevi, som båda är uppväxta på orten, tittar på varandra efter pausen i renoveringsarbetet och konstaterar: ”Känns bra att komma hem till Vaggeryd”. 

Taggar

Dela


Läs mer

Nya frisörer hos Studio 93
Salong upphör i Skillingaryd

3 reaktioner på Nu öppnar salong Bon

Hur kommer man i kontakt med salongen för att boka klippning? Hittar inget telefonnummer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *