Nyheter

Nu startar arbetet med att trafiksäkra norra Storgatan

Nyheter Under kommande vecka börjar tekniska kontoret bygga en ny gång- och cykelpassage med belysning vid busshållplatsen Skillingaryd Kinnarps på Storgatan. Detta görs för att trygga en säker passage för bussresenärer samt övriga trafikanter...

Här ska det bli trafiksäkrare. Foto; Sara Mejving

Kommunen informerar på sin hemsida: ”Under tiden som arbetet pågår kommer trafiken att kunna passera som vanligt. Trafikljus kommer att finnas på plats för att reglera trafiken. Vi uppmanar dock samtliga trafikanter att välja annan väg om det är möjligt. Arbetet beräknas pågå under minst fyra veckor. Med hänsyn till arbetet och trafiksäkerheten uppmanar vi också alla fordonsförare att anpassa hastigheten samt att följa gällande trafikregler och anvisningar”.

Gång- och cykelpassagen är en av flera åtgärder som kommer att göras i området. Under 2024 planerar tekniska kontoret även att byta ut befintliga väderskydd på busshållplatserna samt att höja bussangöringen. Åtgärderna kommer att bidra till att öka tillgängligheten, synligheten samt trafiksäkerheten för trafikanter och resenärer.

Dåvarande tekniska nämndens ordförande Jerry Karlsson (L) berättade för ett år sedan gällande prioriteringen vid norra Storgatan i Skillingaryd; ”Det gäller vid av- och påstigningen vid Kinnarps. Gångtrafikanter har ökat i området och som det är nu så går man över Storgatan ”kors och tvärs” för att nå sina arbetsplatser”.

Nu är det alltså dags att trafiksäkra norra delen av Storgatan med start under kommande vecka.

 

Taggar

Dela


Läs mer

Byggde för att trafiksäkra – passagen syns inte i mörkret

2 reaktioner på Nu startar arbetet med att trafiksäkra norra Storgatan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *