Nyheter

Nya bekräftade fall av covid-19

Nyheter Kommunen delar med sig av veckoinformationen. Sedan ett par veckor har verksamheten varit befriad från smittan men socialchefen bekräftar ny smittvåg

Inom socialförvaltningens verksamhet har sex nya smittade rapporterats. Totalt har nu 18 bekräftade fall inom verksamheten bekräftats sedan i mitten av april.

Under samma period har sex personer friskförklarats och sex personer, som varit bekräftat smittade, avlidit.

– Ökningen av antal smittade i verksamheten beror sannolikt på att vi testar fler. Genom smittspårning testar vi även vårdtagare utan symtom som varit potentiellt exponerad för smitta, detta utifrån rekommendationer från smittskydd och vårdhygien på Regionen, säger Lotta Damberg, socialchef i Vaggeryds kommun.

Under sommaren kommer vi fortsatt jobba aktivt och följa händelseutvecklingen av covid-19.

– Vi har sedan tidigare upprättade arbetssätt och förhållningssätt, från att undvika och förhindra smittspridning. Arbetet med att hålla nere och begränsa smitta sköts på ett utomordentligt sätt i våra verksamheter, men läget och situationen är ansträngd och påfrestande då vi är i semesterperiod med många vikarier, avslutar Lotta Damberg.

 

Taggar

Dela


11 reaktioner på Nya bekräftade fall av covid-19

Rolf ; har du testat diig själv ? Du är väl fullt medveten om att många i samhället bär på smittan utan uppvisa några symtom. Ska man få stopp på detta så måste alla undersökas och sedan sorteras upp. Glappet ligger inte hos kommunen.

Jo Sofia visst det ligger faktiskt även på kommunen. Som att försöka undanhålla att det finns/ fanns flera personal på skolor och förskolor som bar på smittan, men det fick inte ens personal som suttit på samma möte som dom smittade veta. Ett bra sätt att fortsätta sprida smittan vidare till både kollegor elever och vårdnadshavares familjer anser jag. Men istället försökte man lägga locket på… Dom om några bär väl ansvar för möta pandemin rätt!

Och inte ens den strategin funkar eftersom att cirka 30 % av dem som har smittan ändå får ett felaktigt negativt provsvar.

Folk är totalt nonchalanta. Varje gång man ska handla är det en pina, Ingen bryr sig om att stå vid strecken i kön . Man ska väl inte behöva påpeka det hela tiden. Även inne i butiken stryker de sig närma mig när jag handlar. Har de inte märkt att det är en pandemi? Tycker att kommunen skulle inrätta stramare covid-19-egler .

Den smitta som tagit sig in på äldreboende måste rimligen bero på felaktiga instruktioner och strategi för in- och utpassering. ”Arbetet med att hålla ner och begränsa smitta sköts på ett utomordentligt sätt i våra verksamheter”. Vore det så skulle ingen smitta ta sig in. Det finns alltså ett glapp någonstans.

Rolf, har du helt missat att det jobbar människor där som i sin tur kan ha haft otur att vara smittade utan att veta om det? Man kan sköta allt oklanderligt men ändå få smittan, det är därför det pågår en pandemi.

Håller med, folk flänger runt på allt möjligt. Så länge folk inte fattar att allt det dom fått för sig är ett måste så länge kommer vi få nya insjuknade. Kan det vara så svårt att förstå att man skall ta det på allvar! Och framför allt visa RESPEKT till varandra.

Antalet ökade fall beror knappast enbart på antal ökade test. Märks här o var i kommunen att det kommer på allvar nu. På företag och förskolor i Skillingaryd bland annat. Folk i bygden verka dessutom tro att det inte är nån pandemi.

Vilka företag och skolor gäller detta då? Jag bor i Skillingaryd och har barn på förskola men inte hört nåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *