Nyheter

Östermo: Ny detaljplan med simhall?

Nyheter Marken rakt över idrottsplatsen i Vaggeryd behöver ses över enligt ett kommunalt beslut för tre år sedan. Majoriteten: Ärendet har vuxit. Oppostionen: Vi har retat upp oss på idrottsanläggning är med

2021 gav kommunstyrelsens arbetsutskott i uppdrag att ta fram en ny detaljplan på Östermo. Reglerad byggrätt begränsar möjligheten till utbyggnation av befintlig detaljplan därav gav politikerna förslag att se över detaljplanen. I tjänsteskrivelsen finns att läsa att ”Detaljplanen berör ett område som i dag är utpekat i förslaget till ny översiktsplan som mångfunktionell bebyggelse förslagsvis kultur och fritid samt besöksmål. Den nuvarande situationen i området är även att parkeringen sker lagstridigt eftersom verksamheter i området har personalparkering på allmän platsmark. Trafiksituationen på Karlavägen är inte optimal med dålig trafiksäkerhet som uppmuntrar till fortkörning och trafikfarligt beteende. Delar av det i dag planlagda osålda industrimarken kan komma att ändra markanvändningen i kommande planförslag i samband med att området inrymmer andra funktioner och därmed minskar säljbar industrimark”. 

I kommunstyrelsens arbetsutskott informerades politikerna om ärendet. Gert Jonsson (M); 

– Det här området är rakt över idrottsplatsen. Ärendet har vuxit och när vi ändå gör om detaljplanen så ska vi göra om trafikplanen och parkeringsfrågan är inte optimal. Det finns fler miljöskapande åtgärder. Thomas ville inte alls på det här viset. Eftersom det inte är ett beslutsärende så reserverande han sig istället. 

Thomas Axelsson (KD); 
– Oppositionen röstade enhälligt att inte godkänna den här informationen som senare ska ut på samråd. Här försöker majoriteten via tjänsteförslaget att lägga in utrymme för både sport- och simhall, ny idrottsarena och nya vägdragningar. Framtida placeringar av exempelvis sport- och simhall drivs i en annan parlamentarisk grupp. Att via detta förslag påverka denna viktiga fråga om sim- och sporthallen är under all kritik. 

Jan-Erik Aronsson (SD);
– Det här var helt annat än vad vi tänkt från början. Idrottsplatsen har vuxit med en tredjedel. Det som retat upp oss är att de här bilderna man tagit fram visar att det ska vara en idrottsanläggning eller simhall i området. Det pågår en simhallsutredning och det blir inte riktigt bra det här, så vi undrar vad den gruppen har fått för direktiv, då det finns en önskan från vissa partier att anläggningen just skulle ligga vid idrottsplatsen i Vaggeryd. 

Gert Jonsson (M); 
– Ytan, som tidigare i dag inte är byggd och där det tidigare är verksamhetsmark har ingen tingat och vi har inte sålt marken. Där har vi anslagit för framtida idrottsverksamhet. Om det blir simhall eller inte vet vi inte. Men vi behöver ytor i framtida Vaggeryd för fritidsverksamhet. Simhallen är en annan fråga. 

Kenth Williamsson (S) håller med sin majoritetskollega Jonsson (M) och kommenterar ”Förstår inte varför man tycker det blivit så konstigt”.

Taggar

Dela


Läs mer

Simhall på IP: ”Över min döda kropp att det blir bassäng här”

3 reaktioner på Östermo: Ny detaljplan med simhall?

Håller fullständigt med Anne. När nu kommunen valt att tillsätta en demokratisk grupp med en ledamot från varje parti (8 styck) som ingår i kommunfullmäktige, ska man då inte se till att lyssna på dem. Eller i varje fall invänta vad de kommer fram till?
Enligt uppgift så röstade man på de olika placeringsförslagen vid förra mötet och just Vaggeryds IP fick 5 nej av 8 röster, alltså vill majoritet inte ha hallen där. Hur svårt kan det vara?
Vaggeryds kommun håller på att bli så tråkig att leva och bo i. Om medborgarna vill något som nämnden inte vill så blir det inget av det. För övrigt så tror jag inte att nämnden inbördes är enig i denna frågan, men partipiskorna viner så det tjuter.

Har någon frågat barn- och utbildningsnämnden om hur de ska få ihop skoltimmarna /ekonomin när alla barn ska gå eller åka buss ända upp dit?

Det är anmärkningsvärt att man skapar en detaljplan där en simhall ingår samtidigt som en utredning om placering av en framtida simhall pågår. Jag ingår i den parlamentariska grupp som ska utreda placering av ny simhall och kan konstatera att det bara varit slöseri med skattebetalarnas pengarna att ha dessa möten då man ämnar fatta beslut om en ny detaljplan innan utredningen är klar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *