Nyheter

Pingstpastorn stängde partytältet för den här sommaren

Nyheter Att behöva träffa någon och prata med har, under våren och sommaren, varit ett stort behov för många. Det har Mattias Östenälv märkt av när han öppnat upp sitt partytält hemma i trädgården. Igår var sista fikadagen på Åkersvägen för den här säsongen

Mattias har på onsdagar haft öppet sitt partytält för samtal och fika

Det var i augusti vi träffade den moderna pingstpastorn Mattias Östenälv när han kom på idén att bjuda in ortsborna för samtal, fika och smaka av hans hemmagjorda kanelbullarna. Nu är ”tältsäsongen” över och i går var sista dagen då plakatet hängde över familjens staket.

– Jag har haft öppet här alla onsdagar. Några har tyvärr regnat bort, men kaffet och bullarna har varit på plats här tillsammans med mig i tältet. Jag har märkt att många vill prata av sig, hur man upplevde pandemin i början och framför allt prata om ensamhet. Man får inte ge upp, som jag brukar säga, så när värmen kommer med våren sätter vi upp partytältet igen här i vår trädgård, berättar Mattias Östenälv som är nöjd med sommarens besök i trädgården.

– Vi har startat gudstjänster och församlingsmöten i Pingstkyrkan. Det känns så bra att vara igång. Vi följer folkhälsomyndighetens krav på 50-gräns men vi saknar närkontakten med våra församlingsmedlemmar. Ibland behövs en kram. Men det är skönt att vara igång och församlingsmöten, som vi tidigare haft ett i månaden, har blivit åsidosatta under pandemin, avrundar Mattias och stängde östra delen på sitt partytält som agerat som fika- och samtalsrum på Åkersvägen i Skillingaryd.

Här finns artikeln om Mattias när han öppnade upp tältet tidigare i somras

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *