Nyheter

Plank var spaljé – grannens klagomål avvisades av nämnd

Nyheter En fastighetsägare i Tofteryd har lämnat klagomål, gällande grannens plank, till miljö- och byggnämnden. Vid senaste sammanträdet avvisades klagomålet efter att förvaltningen besökt fastigheten…

Miljö- och byggförvaltningen besökte fastighetsägaren som klagomålet var riktat mot. – Inget plank, det är ett nästintill genomskinlig spaljé och föranleder inget bygglov

Ett klagomål från grannen gällande störande plank intill fastighetsgräns föranledde besök av kommunal förvaltning.

Planket, eller nästintill genomskinliga spaljén, är placerad intill fastighetsgränsen och ändamålet bedömdes av miljö- och byggförvaltningen vara att få till växtlighet för att inte behöva se grannens stödmur samt räcke som är placerad mot grannens tomt. 

Vid besöket ansågs det att det visuella intrycket av spaljén inte bedöms vara så dominerade att spaljén skulle kunna identifieras som ett plank och grannarna har fortsatt möjlighet till sjöutsikt då spaljéns högsta läge är knappt högre än räcket som är placerat på stödmuren som då är den mindre delen av spaljén. Grannen intill anses ha samma omgivningspåverkan då man har ett staket på sin stödmur som har näst intill samma påverkan på sjöutsikten som den uppförda spaljén. 

Spaljén som är uppsatt är byggd enligt regelverket med dimensionerna 45 gånger 45 med cirka 1,5 meter mellan varje stolpe och mellan stolparna är det armeringsjärn monterat. På marken är växter planterade som ska växa upp i spaljén, som är nästintill genomskinlig. Längden på spaljén är 10,5 meter och en höjd som sträcker sig från 1,9 meter till 3,7 meter. 

Miljö- och byggnämnden beslutade därmed att avvisa klagomålet från grannen vid senaste sammanträdet då ärendet gäller en spaljé och en spaljé är inte bygglovspliktig. 

Taggar

Dela


Läs mer

Spaljébråket mellan grannar i Tofteryd kanske är över

1 reaktion på Plank var spaljé – grannens klagomål avvisades av nämnd

Skönt att läsa, att sådana småsaker kan lösa sig.
Finns ju betydligt större saker i världen som det bråkas om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *