Nyheter

Politiker backar: Remitterar solcellsfråga till tekniska

Nyheter Vi har tidigare berättat att kommunstyrelsens arbetsutskott avslog motionen gällande solceller på taket på idrottsplatsen Movalla i Skillingaryd. Nu ändrar sig våra politiker och vill ha mer underlag innan frågan är färdigbehandlad…

Arkivbild på solcellsanläggning

Allians för balans (KD, C och EMP) lämnade in en motion till kommunfullmäktige i november förra året angående anlägga solceller på Movalla:s tak. I kommunstyrelsens arbetsutskott sa man nej då anledningen var att man först måste få ordning på taket. Thomas Axelsson (KD) tyckte då svaret var märkligt då det var en tvåstegsmotion, först snabbutreda de tekniska förutsättningarna samt upphandlingsunderlag och därefter genomföra investeringen. 

På kommunstyrelsens senaste sammanträde lät det så här från Gert Jonsson (M);
– Tekniska är ytterst fastighetsansvarig även om Movalla nyttjar och driver. Tekniska ska få titta på den här motionen också. I efterhand ser vi att vi skulle ha remitterat denna både till kultur- och fritid samt tekniska innan motionen blev behandlad av oss. 

Thomas Axelsson (KD);
– Först säger man nej och nu ändrar man sig och skickar ut motionen på remiss. Det är ju bra. Motionen är felaktigt tolkad av majoriteten. Man ska byta taket på Movalla och då vore det väl lämpligt att göra kollen i samband med detta. 

Gert Jonsson (M);
– Vi kan avsätta 10 miljoner kronor till solceller och då kanske man sätter solceller på de platser som är mest lämpligt. Det får man återkomma till från tekniska nämnden. Vi ska inte föregå detta nu, menar Gert och backar på tidigare förslag om avslag och vänder sig till tekniska nämnden för ett remissvar. 

Taggar

Dela


Läs mer

Movalla: Avslag på solceller

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *