Nyheter

Politikernas prioritet ett – Sörgårdsskolan

Nyheter Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade vid senaste sammanträdet att ny skola i Skillingaryd ska byggas snarast

Arkivfoto från rivningen av den gamla delen, juli 2019

– Det är genom en framställan från barn- och utbildningsnämnden vi nu gör en prioritering inom skolan. Vi har tagit ett beslut att Sörgårdsskolan är prioritet ett. Det ska startas snarast möjligt. Inom en månad ska budgeten för skolan sättas och vi landar kring 40 – 45 miljoner. När det arbetet är helt klart kan upphandling göras, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

– Vi tycker det är viktigt att komma igång med Sörgårdsskolan. Även om vi hade ett investeringsstopp så är det viktigt att vi inte skjuter på skolan som vi tidigare har tagit beslut på, menar Kenth Williamsson (S).

– Vi ska vara noggranna innan beslut tas så vi inte lurar oss själva då vi tidigare har varit överoptimistiska. Kommunstyrelsens roll är ett samhällsbyggnadsansvar och barn- och utbildningsnämnden ska se till att barnen har lokaler att vara i och fastighetsenhetens roll är att utföra byggnationen enligt peng. Vi lämnar över ärendet så snart budgetberedningen är klar, avrundar Gert Jonsson (M).

Nya Sörgårdsskolan i Skillingaryd ska få plats med 200 elever (tidigare ca 170 elever) när den är klar och bli många miljoner dyrare än vad som tidigare presenterats. Det var i och med investeringsstoppet i höstas som nybyggnationen av den efterlängtade skolan fick läggas på is….

I augusti förra året hade gamla delen rivits och ny skola skulle påbörjas. Artikeln går att läsa här.

Taggar

Dela


1 reaktion på Politikernas prioritet ett – Sörgårdsskolan

Fantastisk klok prioritering. Ett klokt beslut som grundas på ett faktiskt behov om att ge barnen tillräckligt med undervisningslokaler. Det ger hopp för inte bara många barnfamiljer utan också för alla oss som vill se kommunen att växa i antalet invånare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *