Nyheter

Politisk oenighet kring Fritidens förskola

Nyheter Tanken är att det så småningom ska bli en ny detaljplan över en del av marken där bland annat Fritidens förskola. Men bland oppositionen finns det en oro för att det kan innebära att en klassisk byggnad försvinner.

Bilden är ett montage. Foto: Sara Mejving och Örjan Carlström

Kommunstyrelsen beslutade vid sitt senaste sammanträde att ge kommunledningskontoret i uppdrag att ta fram en ny detaljplan för området där bland annat Fritidens förskola ligger.
– Vi ser gärna att man kan utöka planområdet, säger kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M).

Gällande detaljplan är från 1968 och ska en större förskola kunna rymmas på området så behöver detaljplanen göras om.
”En större förskola inom området är ur Barn- och utbildningsnämndens perspektiv viktig för Vaggeryds centrum och dess utveckling”, står att läsa i handlingarna.

LÄS MER:  Debatt: Bevara våra äldre och k-märkta hus

Men alla håller inte med om det. I lördags skrev oppositionsrådet Thomas Axelsson en debattartikel där han var väldigt kritisk till kommunstyrelsens beslut. Han är också kritisk när Skillingaryd.nu pratar med honom.
– Barn- och ungdomsnämnden vill bygga en förskola med sex avdelningar. Jag anser inte att det går att bygga sex avdelningar utan att behöva riva en historisk byggnad som jag vet att många vill k-märka.

Gert Jonsson menar att kommunstyrelsens beslut inte innebär att man tar ställning åt något håll gällande exempelvis rivningar.
– Vi har ett ansvar att det finns förskoleplatser och då bör vi bevaka dessa områden.

 

Taggar

Dela


1 reaktion på Politisk oenighet kring Fritidens förskola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *