Nyheter

Populärt med gratis tipspromenad – nu även i Klevshult

Nyheter I höstas öppnades möjligheten för en digital tipspromenad upp i Skillingaryd och Vaggeryd – sedan två veckor tillbaka finns även möjligheten i Klevshult.

Jerry Karlson från tidningens intervju med honom om X-rundan i höstas. Foto: Sara Mejving

Tipspromenaderna har blivit populära inslag både i Skillingaryd och i Vaggeryd.
– Det har fungerat bra. Vi har haft cirka 15-30 unika användare varje vecka, men ofta går ju flera tillsammans med samma telefon, så det är en hel del fler som går rundorna, berättar Jerry Karlsson från kommunens hälsocenter.

Det hela kallas X-rundan och det är en app till telefonen som man laddar ner. I telefonen finns det en karta med en runda att följa och frågor att besvara längs med vägen.
– X-rundan är rikstäckande så det kan vara ett bra tips när man vill lära känna en ny ort, kanske under en semesterresa eller liknande, har Jerry Karlsson berättat för oss tidigare.

Sedan två veckor tillbaka finns gratisaktiviteten även i Klevshult. Sträckan är tre kilometer och start och mål är vid hotellet.
– Men man kan hoppa på rundan vid vilken fråga som helst. Varje söndag kommer det nya frågor, en omgång för 4-7 år, en omgång för 7-11 och Riksquizet, med frågor som riktar sig mot vuxna.

Taggar

Dela


Läs mer

Gratis tipspromenad i tätort för hälsans skull

2 reaktioner på Populärt med gratis tipspromenad – nu även i Klevshult

Tyvärr dessa tipsrundor är inte gratis utan kommunen betalar en kostnad till ett privat företag som inte är beläget till kommunen.

Jag som äldre går mina kvartersrundor dagligen och jag har aldrig sett någon stanna och scannat in någon fråga. Till och med skolbarnens rundor använder inte denna investering utav kommunen.

Varför tar inte kommunen istället tillfället att öka sitt samarbete med det föreningsliv som finns. Frisksportarna, NOV med många fler arrangerar ju tipsrundor och är värda ökat stöd för detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *