Nyheter

Presidentskifte i Rotaryklubb

Nyheter Skillingaryd-Vaggeryds Rotaryklubb har bytt president.

I går, måndagen den 16 augusti, lämnade den avgående presidenten Christina Bergström över presidentkedjan till Sven Lindholm. Foto: Privatbild

I går, måndagen den 16 augusti, lämnade den avgående presidenten Christina Bergström över presidentkedjan till Sven Lindholm. Vanligtvis är presidentåret ett år, men med anledning av covid-19 har Christina haft uppdraget i två år. Nu när klubben återupptog sin ordinarie lunchföredragsverksamhet på Götaströms Värdshus, efter ett år med digitala möten, blev det tillfälle att högtidlighålla presidentskiftet.

Rotary är en världsomspännande organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen. Allra mest känt är Rotary för biståndsprogrammet PolioPlus, som bedrivs i samarbete med WHO och Rotarys läkarbank med volonterande läkare och tandläkare i utvecklingsländer.

Rotary bildades 1905 i Chicago på initiativ av advokaten Paul Harris och har idag 1,2 miljoner medlemmar i 200 länder.

Rotaryklubben i kommunen har funnits sedan 1974 och har ett 30-tal medlemmar i åldrarna 35 till 85 år.

Rotary i Skillingaryd-Vaggeryd delar årligen ut ett stipendium på 5.000 kr till bästa Fenix-elev, nu senast i juni till Ida Wetter.

Källa: Pressmeddelande från Skillingaryd-Vaggeryds Rotaryklubb

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *