Nyheter

Projektet Storgatan i Skillingaryd

Projektet Storgatan i Skillingaryd

Nyheter Åldringsboendet på Mejeritomten och omgivningen är nu färdigställt, projektet blev ju bra. Nu är det dags att färdigställa menar Skillingaryds Intresseförening

Arkivbild: I oktober 2020 var Storgatan avstängd för byggnation av cirkulationsplats

I samband med projekteringen av Mejeritomten informerade Vaggeryds kommun, Skillingaryds Intresseförening 2018-10-02, förslaget om ombyggnad av Storgatan vad gäller sträckan Sturegatan till Artillerigatan. Skillingaryds Intresseförening yttrade sig positivt till förslaget, som finns beskrivet i kommunens Centrumplanering.

Rondeller skulle byggas vid korsningarna Storgatan/Sturegatan och Storgatan /Artillerigatan.

Under 2021 färdigställdes rondellen vid Sturegatan och det användes ca 1,5 milj. kronor av de budgeterade 2 milj.

Nu är det dags att fortsätta med färdigställande av resterande sträckning av Storgatan. Medel finns budgeterat i tekniska nämnden med 6 miljoner kronor för 2024.

Det är inte bara Mejeritomten som fått sig ett lyft utan det är ett antal fastigheter utmed denna gata som har renoverats mycket vackert.

Det är av yttersta vikt att Storgatan i Skillingaryd nu byggs om och tillsammans med omgivningen görs attraktiv och tillgänglig vad gäller exempelvis parkeringar, bra yta för fotgängare och cyklister.

Det är skamligt att vi inte har en bättre och attraktivare centrum nu när kommunen investerat  200 miljoner på boende för de äldre och en vacker upprustning av Gropabäcken.

Storgatan genom Skillingaryd, från norra rondellen vid Proton Engineering till södra rondellen vid Mastec, är dåligt underhållen för fordon, cyklister och fotgängare. Det är fördjupningar i vägbanan som vid regnväder förorsakar nedstänkta fotgängare och en osäker framfart för cyklister med gropar i cykelbanan.

Det är nu upp till beslutsfattarna att tidigarelägga denna investering redan 2022.

Skillingaryds Intresseförening

Taggar

Dela


Läs mer

Storgatan ska få ansiktslyft – men först ledningsarbete
Snart ska Storgatan fräschas upp

2 reaktioner på Projektet Storgatan i Skillingaryd

Hoppas på en rejäl röjning i Gropabäcken. Ser bedrövligt ut idag. Sly i mängder och hinder i bäcken – grenar och nedfallna träd. Sätt igång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *